Haluk Koç'tan hükümete 'Felaket Nobeli' yakıştırması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, AK Parti hükümetinin dış politikası için, “Bay Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Atalay ve Fidan dörtlüsünün, bunların beceriksizlik ve 'felaket Nobeli' alabilecek dış politika ihtiraslarının yanlışlarını...

Google Haberlere Abone ol
Haluk Koç'tan hükümete 'Felaket Nobeli' yakıştırması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, AK Parti hükümetinin dış politikası için, “Bay Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Atalay ve Fidan dörtlüsünün, bunların beceriksizlik ve 'felaket Nobeli' alabilecek dış politika ihtiraslarının yanlışlarını da ortaya koymak zorundayız.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "IŞİD'in Musul'da Türk konsolosluğunda görevli olan personeli rehin almasının, aslında AK Parti'nin dış politika rezaletinde malumun ilanı gibi bir süreci ortaya koyuyor. Hükümetin de şu anda öncelikli görevi bu sapkın gruplar tarafından rehin alınan konsolosluktaki yurttaşların ve TIR şoförlerinin kurtarılması olması gerekir. Bay Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Atalay ve Fidan dörtlüsünün bunların beceriksizlik ve felaket Nobeli alabilecek dış politika ihtiraslarının yanlışlarını da ortaya koymak zorundayız. Türkiye, yavaş yavaş radikal sapkın terör örgütlerinin hamiliğine kadar sürüklenir hale gelmiştir. Terörist örgütleri destekleyen bir çizgiye geldiler." diye konuştu.

Dün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, belediye başkanları ile toplantısı esnasında arayıp, birtakım silahlı militanlar tarafından konsolosluğun muhasara edildiğinin söylenmesine rağmen, Başbakan’ın, toplantısını kesmediğine işaret eden Koç, “Bildik cümleleri tekrar ediyor, şu talimatı veriyor; "diplomatik yollardan halledin'. Umursamazlığa bakar mısınız, yüzeyselliğe bakar mısınız? O toplantıyı kesip sürecin başına geçmek için daha ne gerekiyor Sayın Başbakan? Kurulu plak, aynı nakarat." diye ifade etti.

"TÜRKİYE, RADİKAL UNSURLARIN KÖPRÜSÜ OLDU"

CHP’li Koç, AK Parti iktidarında Suriye'deki kanlı iç savaşa katılmak için dünyanın her ülkesinden gelen radikal unsurların, bu ülkeye geçişinde Türkiye’yi köprü ülke olarak kullandığını söyledi. Musul'da yaşanan gelişmelere de vurgu yapan Haluk Koç, şunları ifade etti:

"Elini kolunu vermişsin, canavarı elinde büyütmüşsün. Suriye'deki denkleme baktığınız zaman orada Esad'a karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu olarak tarif edilen yapıya karşı da IŞİD savaşıyor. Yani Türkiye, düşmanımın dostu muamelesi görüyor şu anda IŞİD denilen bu gözü dönmüş yapıdan. Türkiye, eğer bölgede sıcak bir çatışmaya sokulacak olur ise bunun sorumlusunun bu tablonun doğmasının nedeni olan politikaların uygulayıcısı Recep Tayyip Erdoğan olacağının da iyi bilinmesi gerekmektedir. Sorulması gerekenlerin başında diplomatlarımız zamanında niçin tahliye edilmedikleri gelmektedir."

"MUSUL'DA YAŞANANLAR ULUSAL BİR SORUN"

Musul’da yaşananların ulusal bir sorun olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, “Şu an ulus olarak arkasında durmamız gereken ilk ve tek hedef, vatandaşlarımızın salimen özgürlüklerine kavuşmalarını sağlamak olmalıdır. Hiç kimse Türkiye'deki iç politika dengelerinde ortaya konan tespitleri, eleştirileri Türkiye'de bir kararsızlık sergilenecek olarak almasın. Türkiye büyük bir devlettir. Bu sorun ulusal bir sorundur. Gözü dönmüş çetelere Türkiye bir bütünlük içerisinde aymazlıklarının karşılığını mutlaka gösterecek güçtedir.” düşüncesini aktardı.

MEVCUT TEZKERE OPERASYONA İZİN VERİR Mİ?

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Haluk Koç, ‘mevcut Irak tezkeresi olası bir operasyona izin verir mi? sorusuna, "Gündemde henüz böyle bir olay yok. Bir başbakan düşünebiliyor musunuz, günlük rutin programını aksatmıyor. Herhalde geç uyanma sendromu var." karşılığını verdi. Koç, başka bir soruyu ise şöyle cevapladı:

"Elini kolunu vermişsin, canavarı elinde büyütmüşsün, silahını vermişsin, eğitimini vermişsin, al bebek gül bebek bugünlere kadar getirmişsin ve Türkiye'yi bu tip örgütlerin şu anda hedefi haline getirmişsin. Suriye'deki denkleme baktığınız zaman, orada Esad'a karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu olarak tarif edilen yapıya karşı da IŞİD savaşıyor biliyorsunuz. Yani Türkiye, düşmanımın dostu muamelesi görüyor şu anda IŞİD denilen bu gözü dönmüş yapıdan."

CİHAN

Yorumlar