Haluk Koç: Karşımıza PKK önünde başı eğik, ricacı bir hükümet çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, karşılarına terör örgütü PKK önünde başı eğik, ricacı bir hükümet çıktığını söyledi. B ve C planları konusunda Koç, "Millet senin A planından ne gördü ki B ve C planından...

Google Haberlere Abone ol
Haluk Koç: Karşımıza PKK önünde başı eğik, ricacı bir hükümet çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, karşılarına terör örgütü PKK önünde başı eğik, ricacı bir hükümet çıktığını söyledi. B ve C planları konusunda Koç, "Millet senin A planından ne gördü ki B ve C planından da ne görsün." ifadelerini kullandı. "Bir takım tertiplerle Suriye'ye hala girme hesapları yapıyor musunuz?" diye soran Koç, Soma'yı unutturmak için Okmeydanı üzerinden Suriye'ye girme planlarının olup olmadığını sordu. Koç, molotof atan maskeli, eli silahlı kişilerin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Koç, Soma faciasının sadece Türkiye'de değil dünyada da sorgulanan bir olay olduğunu ifade etti. Okmeydanı'ndaki olaya değinen Koç, yüzü maskeli insanların cirit attığını belirtti. Soma sorumluluğunun bir süreliğine de olsa gündemden düşürüldüğünü dile getiren Koç, tıpkı 17 Aralık'ta devreye sokulan montaj, şantaj palavraları gibi olduğunu kaydetti.

"BU FELAKET MÜHENDİSLERİ KİMLERDİR?

Okmeydanı'nda molotof atan maskeli, eli silahlı kişilerin kimler olduğunu soran Koç, bu kişilerin neden şimdiye kadar derdest edilmediğini hatırlattı. Silah kullanan polisin de kim olduğunu soran Koç, "Nereden baksanız, aklı kıt, toplumu ayrıştırma, kutuplaştırmak için Başbakan'a bu senaryoyu uygulatan, bu felaket mühendisleri kimlerdir? Bu senaryoyu yazan kimler? Özel yasalarla hukuk yaratan kurumların bunda parmağı var mı yok mu? 80 dönemini yaşamış bir kuşağız." diye konuştu.

Bazı sorular yönelten Koç, "Bir takım tertiplerle Suriye'ye hala girme hesapları yapıyor musunuz? Suriye'de özgürlük savaşçısı olarak nitelendirdiğiniz katliam yapan eli silahlı kişilerin Türkiye'ye saldırısı oldu. Bunu gerekçe gösterme gibi bir planınız oldu mu?" dedi. Soma'yı unutturmak için Okmeydanı üzerinden Suriye'ye girme planlarının olup olmadığını soran Koç, bu yapılanların onları kahraman değil ancak savaş suçlusu yapacağını vurguladı.

"24 SAATTE ÖZEL HUKUK OLUŞTURAN BİR İKTİDAR"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a da seslenen Koç, yargıya müdahale etme hakkını kendinde gördüğünü ifade etti. "Boyu uzun lakaplı ustası gibi toplumun taşmaya hazır duygularıyla ilgili alay edebildiğini" belirten Koç, yeniden yargılama konusunda çare bulunamadığı açıklamasını eleştirdi.

24 saatte özel hukuk oluşturan bir iktidardan bahsettiğini anlatan Koç, bu yargı katliamı karşısında iktidarın kafasını kuma gömmeye devam ettiğini söyledi. Mağdur ailelerini 7 aydır neden oyaladıklarını soran Koç, "Sizden beklenmez ama biraz samimi, biraz dürüst olun. Bir dediğiniz bir dediğinizi tutsun. Rüzgar gülü gibi dönüp durmayın. Söylediğinizin arkasında durun." şeklinde konuştu.

"KARŞIMIZA PKK ÖNÜNDE BAŞI EĞİK, RİCACI BİR HÜKÜMET ÇIKTI"

PKK olayına değinen Koç, karşılarına PKK önünde başı eğik, ricacı bir hükümet çıktığını vurguladı. İktidarın B ve C planları olduğunu hatırlatan Koç, "Millet senin A planından ne gördü ki B ve C planından da ne görsün." ifadelerini kullandı. "Her diktatör gibi kendi kendini bu acizliklerle bitirmeye devam edeceksin." diyen Koç, Merkez Bankası tartışmalarına değindi. Koç, "Ya jöleli ekonomi ya gerçek ekonomi." dedi.

"NEDİR BU LALE DEVRİ MANZARALARI?"

Bir vali yardımcısının kutsal mekanda sünnet düğünü yapmasını eleştiren Koç, "Ne utanmaz, ne arlanmaz insanlarsınız. Nedir bu Lale Devri manzaraları. Ortada acı var, sorgulanması gereken olay var. Nedir bu saltanat gösterisi. Yazıklar olsun. Bir de poz veriyor kameralar önünde. Bu da vatandaşı başka bir şekilde tokatlama, tekmeleme biçimi. Allah sizi ıslah etsin diyeceğim ama artık o aşamayı da geçti." diye konuştu.

Gezi olaylarının yıl dönümüne değinen Koç, sağduyusu çağrısı yaptı ve anma törenlerinin rahat yapılmasını, demokratik protesto haklarının kullandırılmasını istedi.

"HEMEN HEMEN HER DERDİN DEVASI VAR AMA YALANIN YOK"

Gezi olaylarına ilişkin Başbakan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Koç, "Hekimim. Hemen hemen her derdin devası var ama yalan söylemenin devası yok." karşılığını verdi. Kabataş'taki olayla ilgili kişinin MİT'te görevli olup olmadığının tartışıldığını kaydetti.

Okmeydanı'ndaki yüzü maskeli kişilere yönelik bir soruya ise Koç, faillerin açıklanmasını istediklerini ve bunun kamera görüntüleriyle açıklanabileceğini söyledi. "Kim bunlar. Eli silahlı, yüzü maskeli, molotof atan kimler?" diye soran Koç, "Ne unutturulmak isteniyor, bu olaylar tırmandırılarak. En ciddi fay hatlarından olan ve bağlılıkları tartışılmayan Alevi yurttaşlara yönelik hükümetin başı tarafından nefret söylemi, bu kadar acımasız cümlelerle nasıl dile getiriliyor?" şeklinde konuştu.

"ÇATI ADAY KONUSUNDA İSİMDEN ÇOK NİTELİKLER DE FİKİR BİRLİĞİ"

Anayasa Mahkemesi'nin Youtube kararıyla ilgili de Koç, Twitter gibi yasakçı zihniyete karşı bir nefes alma alanı olduğunun gösterildiğini ifade etti.

Çatı aday konusunda ise Koç, temasların devam ettiğini belirterek Kılıçdaroğlu-Bahçeli görüşmesiyle ilgili niyet okuma yapmayacağını belirtti. Temel şeyin isimlerden çok nitelikleri konusunda fikir birliği için görüşmelerin yürütüldüğünü belirtti.

Olayların arkasında MİT'in olup olmadığıyla ilgili bir soruya Koç, kendisinin gelişmelere ışık tuttuğunu söyledi. "Kimse o aklı kıt senaryo yazarları kimse, o belayı bununla ilgili çok net mesaj verdim." diyen Koç, kendisinin uyarıları yaptığını kaydetti.

Başbakan'ın CHP'ye yönelik DHKP-C bağlantısı sözleri için de Koç, "Ne DHKP-C'yi tanırım; ne CHP'nin ilişkisi vardır ne de olabilir. Ama Başbakan'ın elindeki güçle çok farklı yapılar içinde ilişkisi olduğu açık; Suriye bağlamında da söylüyorum. Başbakan kendisini avutmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar