Haluk Koç, Başbakan’ın il başkanları toplantısındaki sözlerini eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Erdoğan’ın partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısındaki açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. CHP Genel Merkezi'nde basın açıklaması...

Google Haberlere Abone ol
Haluk Koç, Başbakan’ın il başkanları toplantısındaki sözlerini eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Erdoğan’ın partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısındaki açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

CHP Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapan Koç, “Hükümetin başındaki eli kanlı, dili kirli kişi günlük hakaret ve zırva seanslarına il başkanları adını verdiği toplantıda devam etti. Hazret dürüstlükten, inançtan bahsediyor. Doğrudan bahsediyor, dikkat edin.” dedi.

Başbakan’ın dünkü toplantıda söylediklerine de vurgu yapan Koç, “Bugünkü konuşmasında dün TOBB'da karşımda oturuyordu. ‘Arkasından değil yüzüne söyledim. Buyurun dedim anayasa çalışmaları için ikimizin oyları buna yetiyor. Hadi gelin yapalım.’ Karşımda duracaksa beyefendi yine manevra yaptı. Bizim dört parti var diye sözümüz var dedi. 60 maddeye ikimizin oyu yetiyor. Yalan söyleme, söz atılan imzadır. Neresini düzelteceksiniz?” diye sordu.

'Maden kazasında kurban verilen evlatlarının geride bıraktıklarının nasıl derme çatma evlerde oturduklarını görünce yüreğin sızlamıyor değil mi?' diye soran Koç, konuşmasına şöyle devam etti: “Şehrizar Villaları aklına gelmiyor değil mi? Oğlunun sıfırlayamadığı 30 milyon Euro’yu önüne koy. Ekranların önünde anlat inancı, dürüstlüğü. Sen kim dürüstlük kim. Sen yürütmenin başısın, sen aynı zamanda yalancının başısın.”

Okmeydanı’nda yaşanan olaylara değinen Koç, “Okmeydanı'nda gösteriler ile hiçbir ilgisi olmayan bir vatandaş, bir hemşehrisinin cenaze törenine katılmak için oraya gelen bir yurttaşımız, bir masum kardeşimiz. Senin cesaretlendirdiğin, her olayı kalkışma olayı görerek orantısız şiddet kullanma emri verdiğin ve maalesef halkıyla karşı karşıya getirdiğin kişilerin açtığı kontrolsüz ateşle başından vuruldu ve öldü, Allah rahmet eylesin. 301 işçinin daha bedeni soğumadı mezarda.” şeklinde konuştu.

'Bizim taziyede bulunmamıza karşı çıkıyor.' diyen Koç, “Herkes onun gibi taş kalpli, herkes onun gibi vicdansız olacak. 2 gün önce münafık demiştim. Bugün cuma, sen alnını nasıl secdeye getirdin. Münafıkların hiçbirinin ibadeti kabul olmaz. Kendini kandırıyorsun, seni oraya görmeye gelenleri kandırıyorsun. Ne Allah’ı ne milleti hiç kimseyi kandıramazsın.” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar