'Halkın delisiyim; sorunları görsel anlatmaya çalışıyorum'

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Meclisin eylemci milletvekili. Bütçe görüşmeleri sırasında her bakana göre bir eylem planı hazırlıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Halkın delisiyim; sorunları görsel anlatmaya çalışıyorum'

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Meclisin eylemci milletvekili. Bütçe görüşmeleri sırasında her bakana göre bir eylem planı hazırlıyor. Kendisini 'Halkın delisi' olarak nitelendiren Aslanoğlu, halkın sorunlarını görsel olarak anlatmaya çalıştığını ifade ediyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 10 Kasım'da genel kurulda 2014 yılı bütçesini görüşmeye hazırlanıyor. Aslanoğlu da şimdiden hazırlık yapıyor. Aslanoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında biber gazlı protestoyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Bu yılki bütçe görüşmelerinde de Aslanoğlu, yine yaptığı eylemlerle gündeme geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçesinde öğrencilerin barınma sorununu dile getirmek için çadırlı eylem yapan Aslanoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bütçesinde ise komisyon üyelerine simit dağıttı.

Dışişleri Bakanlığı'nın bütçesinde de Bakan Ahmet Davutoğlu'na 'Sıfır Sorun Karnesi' verdi. Zaman zaman bütçe görüşmelerinde ortamın havasını değiştiren Aslanoğlu, komisyona sakinleştirici ilaç alarak geldiğini dahi söyledi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Aslanoğlu, CHP'nin grup sözcüsü olduğunu hatırlatıyor.

"Biz bir sorunu görsel anlatmaya çalışıyoruz. Örneğin bir çadır kurdum. Bu öğrencilerin sorunlarını anlatmak için bir yöntemdi. Biz derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Halkın içinde olduğu derdi, görsel olarak anlatıyoruz." diyen Aslanoğlu, kendileri için bakan değil bakanlığın önemli olduğunu vurguluyor.

O bakanlıkla ilgili ne sorun varsa, halkın ne sorunu varsa bu sorunu anlatmaya çalıştıklarını belirten Aslanoğlu, kendi arkadaşları arasında asla tepki almadığını ifade ediyor. AK Parti içerisinde ise belki partizan olanların tepki gösterebildiğini dile getiren Aslanoğlu, "Ama vicdanlarına danışırlarsa aynı şeyi kendilerinin de söyleyeceğine inanıyorum. Bu açıdan hiç önemli değil benim için. Ben toplumun içinde olduğu sorunları iletmek benim görevim." diye konuşuyor.

Ailesinden, çocuklarından bir tepki almadığını, bilakis çok teşekkür aldığını anlatan Aslanoğlu, bütçe görüşmeleri sırasında söylediği "Ben bu mahallenin delisiysem evet delisiyim." ifadeleri için ise "Ben halkın delisiyim. Benim için siyaset halkın sorununu iletmek, halkın sorununa çözüm bulmak. Sadece söylemek yetmez. Söylemek yetmez. O uğurda, çözüm bulma uğrunda ben ve arkadaşlarım bir çözüm de öneriyoruz. Bizim en büyük mutluluğumuz bir sorunun çözülmesidir." değerlendirmesinde bulunuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bütçesinin her kesimi ilgilendirdiği için destek verilmesi gerektiğini dile getiren Aslanoğlu, eylemleri karşısında alınanların olup olmadığı yönündeki soruya "Toplum gerçeğini söylediğimiz için bir alınganlığımız da olmaz. beğenmeyebilirler veya istemeyebilirler ama bunu söylemek bizim görevimiz. Biz bakandan tepki alacağız diye bunu yapmamazlık yapmayız." karşılığını veriyor.

Güzel şey yapan bakanlar varsa dönüp toplum adına teşekkür ettiklerini belirten Aslanoğlu, "İlla eleştirici mantığı değil, yapıcı mantık, yapıcı eleştiri bizimki." diyor. Sosyal çevresinde de hep böyle olduğunu dile getiren Aslanoğlu, üretmek, insana faydalı olmak için çalıştığını ve çocukluğundan beri bu ruha sahip olduğunu ifade ediyor. CİHAN

Yorumlar