'Halka yalan söyleyen birinin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz'

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Hüseyin Saygılı, “Biz, halka yalan söyleyen birinin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz” dedi.Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için başlatılan seçim kampanyasına destek kapsamında Siirt’e gelen...

Google Haberlere Abone ol
'Halka yalan söyleyen birinin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz'

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Hüseyin Saygılı, “Biz, halka yalan söyleyen birinin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için başlatılan seçim kampanyasına destek kapsamında Siirt’e gelen CHP PM üyesi Hüseyin Saygılı, parti il binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge illerinde sivil toplum kuruluşlarına ve halka adayları İhsanoğlu'nu anlatacaklarını söyledi. Saygılı, “Seçim çalışmaları ile ilgili il ve ilçe başkanlarımızla neler yapılabileceğini tartışıp konuşacağız. Aynı zamanda Sivil Toplum Örgütlerini de gezerek İhsanoğlu için destek isteyeceğiz. Burada seçmenlerin dikkatini iki noktaya çekmek istiyoruz; kim cumhurbaşkanı olmamalı ve kim nasıl cumhurbaşkanı olmalı noktasında. Biz, halka yalan söyleyen birinin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz. Roboski katliamının sorumluları ortaya çıkmadan ve bizzat sorumlusu olan birisinin cumhurbaşkanı adayı olmasını istemiyoruz. Gezi Parkı'nda onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve sorumlusu olan birinin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz. Dış politikada tüm komşularımızla ilişkilerimizi problemli hale getiren birinin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz. Bunları anlatmaya geldik.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nun dindar ve aynı zamanda tarafsız bir insan olduğunu belirten PM üyesi Saygı, “Kim Cumhurbaşkanı olsun söylemimizde ise; İhsanoğlu tarafsız, dürüst ve aynı zamanda dindar bir insandır. Bir bilim adamı olan İhsanoğluna her vatandaşımızın oy verebileceğini düşünüyoruz. Her seçmenin rahatlıkla oy verebileceği bir insan olan İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması durumunda, herkesi kucaklayarak parlamenter sistemin ve özellikle Kürt sorununun çözümünde katkı sunacağına inanıyoruz. Bu amaçla bu kampanyaya destek vermek için Siirt’e geldik.” şeklinde konuştu.

23. dönem Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, CHP Siirt İl Başkanı Nevaf Bilek, parti ilçe başkanı ve yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantı daha sonra STK’ların ziyaret edilmesiyle devam etti. Heyet akşam saatlerinde Bitlis iline geçerek çalışmalarını burada sürdürecek. CİHAN

Yorumlar