Halep'in Türkiye ile bağlantısı kesildi

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin Halep ile bağlantısının kesildiğini belirterek Suriye'de Esad yönetimine destek verenlerin onunla aynı suçlara ortak olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
Halep'in Türkiye ile bağlantısı kesildi

Son Haberler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Esed rejimine destek verenler rejimle aynı savaş suçlarını işlemektedir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Londra'da düzenlediği basın toplantında, "Esedrejimine destek verenler rejimle aynı savaş suçlarını işlemektedir" ifadelerini kullandı. 

Tüm ülkeleri, Suriye krizinin mağdurlarına sınırlarını, kapılarını açmaya çağıran Başbakan Davutoğlu, "Suriye kriziyle ilgili BM Güvenlik Konseyi'ne karşı umudumuzu yitirdik. Tek endişeleri, diplomatik bir oyun oynamaktır" diye konuştu. 

TÜRKİYE-HALEP KORİDORU KESİLDİ

Başbakan Davutoğlu, Türkiye ile Halep arasındaki koridorun saldırılar sonucu kapandığını ve durumun endişe verici olduğunu söyledi.

CENEVRE'DE MUHALİFLERİ OYALADILAR

Suriye'deki savaşın bitirilmesi için Cenevre'de yapılan toplantılar sırasında Rusya ve Beşar Esad yönetimi saldırılarını daha da artırmıştı. Bu durumu fark eden muhalifler oyalandıklarını belirterek Cenevre'ye bir daha dönmeyeceklerini açıklamıştı. 

Cenevre görüşmelerinin 25 Şubat’a kadar ara verilmesinin ardından “muhaliflerin” sözcüsü Riyad Hicab bir açıklama yaptı. Hicab, muhaliflerin Suriye’deki durumunda bir gelişme olmazsa masaya dönmeyeceklerini söyledi.

Bugün akşam saatlerinde Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın Cenevre’de devam eden görüşmelere 25 Şubat’a kadar ara verildiğini açıklamasının ardından “muhaliflerin” sözcüsü Riyad Hicab bir açıklama yaptı.

Görüşmelere ara verilmesinin sorumlusunun Suriye yönetimi olduğunu savunan Hicab, Suriye’deki muhaliflerin durumunda bir gelişme olmadığı sürece masaya dönmeyeceklerini açıkladı.

SURİYE HEYETİNDEN İDDİALAR

Cenevre’deki görüşmelerde Suriye heyetine başkanlık eden Beşar el Caferi de dün yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar’ın muhaliflere masadan kalkmaları yönünde talimat verdiğini ileri sürmüştü. 

Yorumlar