Halaçoğlu: PKK öyle yerleşti ki atmak için çok şehit verebiliriz

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, ülkenin Güneydoğu bölgesinden artık hiç haber gelmediğini anımsatarak, kendisinin polis ve farklı yetkili mercilerdeki insanlardan bilgiler alarak haberdar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Halaçoğlu: PKK öyle yerleşti ki atmak için çok şehit verebiliriz

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, ülkenin Güneydoğu bölgesinden artık hiç haber gelmediğini anımsatarak, kendisinin polis ve farklı yetkili mercilerdeki insanlardan bilgiler alarak haberdar olduğunu söyledi. Halaçoğlu, bölgede görev yapan polis ve yetkililerden aldığı bilgide ne askerin ne de polisin hakim olduğu söylemlerini hatırlatarak, “Bir yıldır şehitlerimiz gelmedi. Ama PKK öyle bir yapılandı ve yerleşti ki bunları oradan atabilmek için şimdiye kadar verdiğimiz şehitlerin 5-10 katını vereceksiniz. Allah korusun.” dedi.

Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki gelişmelerle ilgili bilgiler paylaştı. Bölgenin durumundan kimsenin haberdar olmadığına işaret eden Halaçoğlu, şunları söyledi: “Şu an Güneydoğu’yu teslim etmiş durumdalar. Çünkü haber alabiliyor musunuz? O bölgelerden bana gelen polis ve başka yetkililer, artık orada ne askerin ne polisin hakim olduğunu söylüyorlar. Tamamen PKK’lıların kontrolünde. Hatta yolun ortasında sandalye koyup yol denetimi yaptıkları ile ilgili fotoğraflar ve görüntüler var. Vergi topluyorlar. Artık onların kontrolünde. 21 Mart’ta Nevruz kutlamasında hiçbir güvenlik gücü yoktu. Tamamen kendi güvenliklerini kendileri sağladı. Büyükşehir Belediyesi Yasası aslında özerkliğin ilk adımı olduğunu söylemiştik. Büyükşehir Yasası'na bir de demokratikleşme paketi eklendi. Bu noktaya gelindi.”

BDP’nin Nevruz kutlamalarında açtığı 'Ya müzakere ya savaş' yazılı pankartların aslında söylemleri olduğunu anlatan Halaçoğlu, gelinen noktayı şöyle özetledi: “Hükümet çıkmaz içinde. Bunlara karşı çıksa, çatışma çıkacak. Hani analar ağlamasın, şehitler gelmesin sloganı ile ortaya attığı politika çökmüş olacak. Böyle olunca tüm seçimleri kaybedecek. Sürekli taviz veriyor. Kandil, 30 Mart seçimlerinden sonra iki hafta süre tanıdı. Ondan sonra ne olacak biliyor musunuz? Allah korusun ama bizler de olacağını görmek zorundayız, temenni etmezsiniz, ama olacakları göz ardı edemezsiniz, bugüne kadar analarımız ağlamadı, şehitlerimiz gelmedi ama PKK öyle bir yapılandı ve bölgede şehirlere yerleşti ki, bunları oradan atabilmek için şimdiye kadar verdiğimiz şehitlerin 5 -10 katını vereceksiniz. Analar daha çok ağlayacak. Daha çok şehidimiz gelecek. Öyle bir yerleştiler ki atamazsınız. Eskiden kırsalda idiler. Şimdi bütün şehirlerde ve artık atamazsınız. Öyle bir taviz verildi ki, Kürtçülük geliştirildi. Şimdi herkes PKK’ya bağlandı. Çünkü 'bunlar başarıyor' diye. Allah korusun. Temenni etmeyiz. Görünen köy de kılavuz istemez. Ama çok büyük tehlikeler var.” CİHAN

Yorumlar