Halaçoğlu: Halk oyu ile kabul edilen HSYK’nın Meclis’te değiştirilmesi yanlış

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 2010 referandumunda halk oyu ile kabul edilen HSYK’nın yapısıyla ilgili anayasa değişikliğinin, Meclis’te değiştirilmesinin 'yanlış' olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Halaçoğlu: Halk oyu ile kabul edilen HSYK’nın Meclis’te değiştirilmesi yanlış

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 2010 referandumunda halk oyu ile kabul edilen HSYK’nın yapısıyla ilgili anayasa değişikliğinin, Meclis’te değiştirilmesinin 'yanlış' olacağını söyledi.

Cihan Tv Network’te yayınlanan Anadolu’da Sabah programına katılan Halaçoğlu, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Halaçoğlu, Meclis Başkanı’nın üzerinde büyük oranda anlaşma sağlandığını açıkladığı HSYK’nın yapısıyla ilgili anayasa değişikliğinin Meclis’te yapılmasını ‘yanlış’ olarak değerlendirdi. Halaçoğlu, şöyle konuştu: ‘MHP olarak HSYK yapısıyla ilgili anayasa değişikliğine karşıyız. 2010 yılında büyük vaatlerle halka sundular ve halkın onayıyla bunları oluşturdular. Şimdi yine halka sunmaları lazım. MHP dışındaki 3 partinin biraraya gelmesiyle böyle bir sonuca ulaşacaklarını söylüyorlar. Halk oylamasına sunulmuş bir yasanın Meclis’te değiştirilmesi yanlış olur. Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünün, anayasa değişikliği çerçevesinde halk oylamasıyla yapılacak. Meclis’te yaptığımız düşünün, ne kadar doğru olur? Aynı şey. Orada çok büyük bir hata işlendiğini düşünüyoruz. Anayasa ile HSYK’daki değişiklik AKP’nin kendi yolsuzluklarını örtmek için kullanacağı ön önemli argümandır. Anayasa kendi arzu ettikleri biçime sokulacak. CHP’nin milli iradeyi, milli değerleri gözönüne alması gerekir. Kendisi de, hayır oyu vermişti. Şimdi neden işbirliği yapıyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz.”

SALDIRILAR OYU ARTAN MHP’Yİ SOKAĞA DÖKMEK İÇİN

Halaçoğlu, İstanbul Esenyurt’ta bir partilinin hayatını kaybettiği MHP seçim bürosuna yönelik saldırının amacının MHP’yi sokağa dökmek olduğunu söyledi. Zanlıların telefonlarının takip edilmesi gerektiğine vurgu yapan Halaçoğlu, şöyle devam etti: Şimdi bizim düşüncemiz şu; AKP’de bu yolsuzluklar sebebi ile büyük bir düşüş söz konusu, dada büyük düşüşler meydana geliyor. Yaklaşık yüzde 35’lerde gözüküyorlar. Tabi oradan kaçan oylarda genelde MHP’ye geliyor. Çünkü CHP’ye gitmez genelde, MHP’ye gelir. MHP’de de hakikaten bir yükselme var. Şimdi bir şekilde oyları geri toparlayabilmek için MHP’nin bir şekilde sokağa dökülmesini sağlamak ve MHP’nin bir Türkiye’yi yönetecek olgunlukta bir parti olmadığını sokakta kavgacı bir parti olduğunu imajını vermekte olabilir bunun altında. Zira AKP’nin özellikle bu demokratik açılım paketi ile bağlantılı olarak tabi çok yakın ilişkiler var PKK ile. Yani Abdullah Öcalan ile yakın ilişkiler var. Soykırım olduğunu söyleyen Abdullah Öcalan’ın bir mektubunu doğrudan doğruya Adalet Bakanlığı’na gönderiyor, Ermenilere ilgili yerlere. Dolayısıyla böyle bir pozisyon söz konusu arkasının çok iyi araştırılması lazım.”
CİHAN

Yorumlar