Hakan Şükür, Siyasete Girmesinin Faturasını Ödüyor

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Hakan Şükür'ün statlardan isminin kaldırılması ile ilgili, "Hakan Şükür siyasete girmesinin faturasını ödüyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Şükür, Siyasete Girmesinin Faturasını Ödüyor

Sarı - Kırmızı Platform Derneği'nin organizasyonuna katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, Hakan Şükür'ün statlardan isminin kaldırılması hakkında sorulan bir soruya, "Hakan Şükür siyasete girmesinin faturasını ödüyor. Bunun faturasını ödeyecek. Siyaset yapıyorsan, siyaseten bir kimlikle ortaya çıkıyorsan bunun da karşılığı alırsın." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Böyle Galatasaray'da top oynarken sevildiği gibi sevilmez. Siyaset zordur. Siyasette samimiyetini, insanlara olan hizmet aşkını yansıtmak daha zordur, kolay değildir ve zahmet ister. Ama Hakan bey futboldaki emeğini binde birini siyasete emek sarf etmeden geldiği için bir yerlere oradaki başarısı da futboldaki başarısı kadar yok. O nedenle Hakan Şükür ismini siyasete girdikten sonra kendi kendini bence sıkıntıya soktu. Aldığı kararların faturasıdır bunlar. Dolayısıyla o ismi oraya verenlere sormak lazım. Ama dediğim gibi bunlar siyasetin faturasıdır. Galatasaray tarafı ayrı tabi ama siyasete gelmesinin acı tecrübesini tatmış oldu. Siyaset dediğim gibi bir tercih yapıyorsunuz o tercihinde karşılığını futboldaki gibi herkes size aynı oranda vermez. Ve aynı oranda karşılık vermez. O onun faturası ödüyor sonuç olarak."

Galatasaray'ın eski kaptanı Bülent Korkmaz ise konuyla ilgili olarak, "Buraya geliş sürecim futbol ile ilgilidir. Benim Hakan Şükür ile çok güzel anılarım geçti. Çok büyük başarılarda onunla beraber oldum. Ama siyasi konu benim konum değil. Siyasetle ilgili yorum yapmam çok doğru değil." diye konuştu. 

Yorumlar