Hakan Şükür, Erzurum'da kayak tesisleriyle ilgili soruşturmanın akıbetini sordu

Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Erzurum'da 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan kayakla atlama kulelerinin toprak kayması sonucu kullanılamaz hale gelmesiyle ilgili yazılı soru önergesi verdi. "Kış olimpiyatlarının...

Google Haberlere Abone ol
Hakan Şükür, Erzurum'da kayak tesisleriyle ilgili soruşturmanın akıbetini sordu

Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Erzurum'da 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan kayakla atlama kulelerinin toprak kayması sonucu kullanılamaz hale gelmesiyle ilgili yazılı soru önergesi verdi. "Kış olimpiyatlarının bitmesinin ardından maliyeti 650 milyon dolar olan tesislerin yapımında ihale aşamasında devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın akıbeti nedir?" diye sordu.

Meclis Başkanlığı'na, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplanması istemiyle verilen önergede Şükür, dünya üniversiteler kış oyunları için yaptırılan Erzurum’daki kayak atlama kulelerinde meydana gelen göçük sebebiyle atlama kulelerinin yıkıldığını, sporcuların kaldığı otelin duvarlarında da çatlaklar oluştuğunun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerince tespit edildiğini söyledi.

Hakan Şükür, söz konusu olayla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a, şu soruları yöneltti:

Yıkılan atlama kuleleri ile ilgili jeoloji mühendislerinin aylar öncesinde zeminde kayma olduğunu, raporla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bildirdikleri halde yetkililerce ne yönde bir tedbir alınmıştır?

Uyarı mahiyetinde verilen rapor Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerince dikkate alınıp işlem yapılmış mıdır?

Kış olimpiyatlarının bitmesinin ardından maliyeti 650 milyon dolar olan tesislerin yapımında ihale aşamasında devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın akıbeti nedir?

Müteahhit firma kimdir? Sorumluluğu ve sözleşme şartlarının gereği nedir?

Tesisin mühendislik ve teslim alma onayını hangi kurum ve yetkili kişiler vermiştir?

Yıkımın ardından devletin uğradığı maddi zarar tam rakamsal olarak nedir? Ortaya çıkan bu zararı müteahhit firma karşılayacak mıdır?

Tesisin yıkılmayan kısmının mühendislik ve mimari güvenilirliği nedir? Bundan sonra tesis tamamen kapatılacak mıdır?

Erzurum’daki kayak tesislerinin yapı güvenliği ile ilgili hazırlandığı iddia edilen raporlamalar, Türkiye’nin diğer spor tesisleri için de yapılmış mıdır?

CİHAN

Yorumlar