Gürsel Tekin'e kontenjan CHP'yi karıştırdı

İstanbul milletvekilleri Korkmaz ve Arat'a 7 yıl önce “Tombaladan vekil” diyen Gürsel Tekin kontenjandan aday oldu, CHP'liler ayaklandı:

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin'e kontenjan CHP'yi karıştırdı

7 sene öncelikle Esfender Korkmaz ve Necla Arat'ın kontenjandan seçilmesi için 'tombala vekil' diyen Tekin, bugün tıpkı bir hale kendisi düştü. Tekin'in kontenjan namzet olması partide iri tepkilere sebep oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki kontenjan uygulamasına tepkiler büyüyor. CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çoğu milletvekilini kontenjandan listenin seçilecek sırasından namzet gösterecek olmasına partililerin reaksiyon gösterdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun dışında en iri reaksiyon ise partinin iki numaralı adı bulunan Gürsel Tekin’e yapıldı. 2008 yılında İstanbul Milletvekilleri Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve Prof. Dr.  Necla Arat’a ‘Tombaladan vekil’ diyen Gürsel Tekin’in şimdi kendisinin kontenjandan listeye girerek ‘Tombaladan vekil’ şekilde Meclis'e gireceğini  ifade eden partililer resmen bayrak açtı.

PARTİDE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

CHP’lilerden Kılıçdaroğlu’na kontenjan tepkisi sürüyor. İstanbul, Ankara, İzmir benzeri şehirlerde kontenjandan namzet gösterilecek adlara tepkilerin çığ benzeri bulunduğu öğrenildi. Tekin’in İstanbul eski Milletvekili Prof. Dr. Necla Arat ve Prof. Dr. Esfender Kormaz’a ‘Tombala Vekil’ demesi sözü hatırlatıldı.

İki milletvekiline ne demişti?

Tekin, “16 aydır kendisinin yüzünü görmedim. Lütfetsin de, sokağa insin. Sırça köşklerde politika olmaz. Tombaladan mebus olacaksın, sonra taban keyifsiz diyeceksin” demişti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar