Gürsel Tekin: Tek bir oyun heba olmasına izin vermeyeceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yerel seçimlerin adil bir şekilde sonuçlanması için çalıştıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin: Tek bir oyun heba olmasına izin vermeyeceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yerel seçimlerin adil bir şekilde sonuçlanması için çalıştıklarını belirtti. Yurt çapından gelen her türlü belge ve bilgiyi değerlendirdiklerini ifade eden Tekin, "Halkımızın milli iradeye olan inancınızdan aldığımız güçle tek bir oyun bile heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Seçmenlerimizin bu süreçte bize verdiği desteği yalnızca Türkiye değil, tüm Dünya görüyor. 30 Mart'tan bu yana Türkiye seçmeni, örnek bir davranış sergiliyor." açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, yerel seçim sonuçları hakkında yaptığı yazılı açıklamada, CHP seçmenine değil, 30 Mart'ta sandık başına giden herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi. "Seçime giden günlerde ayyuka çıkan yolsuzluk ve usulsüzlük atmosferinin, demokrasimizin en temel koşulu olan seçimlere de yansımaması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak var gücümüzle çalıştık, hala da çalışıyoruz." ifadelerini kullanan Tekin, Türkiye, tarihi bir testten geçtiğini ve sandığa giden yurttaşların devletten oyların şeffaf ve hızlı bir şekilde sayılarak sonuçların açıklanmasını istediğini belirtti. Tekin, son 48 saat içinde yaşananlar hükümetin bu testte sınıfta kaldığını gösterdiğini kaydetti.

"Hükümet aylardır milli iradenin adresi olarak işaret ettiği seçim sandığını şimdi milletten kaçırıyor." ifadelerini kullanan Genel Başkan Yardımcısı Tekin, buna müsade etmeyeceklerini belirtti. Tekin, "Dünyanın neresinde oy veren seçmen oylarını çöplerde arar? Madem sandık kutsaldir o zaman sandığın namusunu zedelemeyeceksin. Bugün Ankara’da, Antalya’da, Ağrı’da, Üsküdar’da, Yalova’da oylarının peşine düşen yurttaşlar hükümete bir ahlak dersi veriyor. Buradan iradelerine sahip çıkan tüm adaylara ve seçmenlere saygı ve şükranlarımı gönderiyorum.Onlar katılımcı demokrasinin ne olduğunu dosta düşmana gösteriyor. Bu memlekette demokrasi sandık torbasının üstünde yatan seçim görevlileriyle, gece sabaha kadar koridorlarda bekleyen ve sandıklar çalınmasın diye nöbet tutanlarla gelecek." ifadelerini kullandı.

"REY NAMUSTUR"

Demokrasinin olmazsa olmazlarından biri verilen oyun doğru bir şekilde sayıldığına olan inanç olduğuna değinen Tekin, bu inancın bir kere zedelendiğinde tamirinin mümkün olmadığına değindi. Tekin şöyle devam etti: "Rey namustur. Çocuklarımıza bu seçimin adil olduğunu iç rahatlığıyla anlatamıyorsak ortada büyük bir skandal var demektir. Herhangi bir yerde, AKP’nin oyları çalınıp, orada haksız yere bir başka parti kazansa, biz buna da itiraz ederiz. Biz sadece adalet istiyoruz. Seçime güvenmezsek, neye güveneceğiz? Milli iradeye şaibe karışmıştır."

TÜRK SEÇMENİ ÖRNEK BİR DAVRANIŞ SERGİLİYOR

Bu süreçte biz CHP olarak kriz koordinasyon merkezimizde oyunuzun adil bir şekilde sayılması için mücadele ettiklerini açıklayan Tekin, "Bu süreçte yurt çapından gelen her türlü belge ve bilgiyi '[email protected]' adresinde topluyoruz. Burada topladığımız tüm bilgileri dosyalayıpYüksek Seçim Kurulu'na iletiyoruz. Halkımızın milli iradeye olan inancınızdan aldığımız güçle tek bir oyun bile heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Seçmenlerimizin bu süreçte bize verdiği desteği yalnızca Türkiye değil, tüm Dünya görüyor. 30 Mart'tan bu yana Türkiye seçmeni, örnek bir davranış sergiliyor." değerlendirilmesine bulundu.

Türkiye’yi halkın seçtiği gerçek kişilerin yöneteceğini ifade eden Tekin açıklamasına şöyle devam etti: “Henüz oy sayımı tamamlanmadan ailesiyle balkona çıkanlar şunu bilmeli, Türkiye'yi hanedanlar değil, halkın özgür oylarıyla seçilenler yönetecek. Türkiye halkı, adil seçme ve seçilme hakkından asla vazgeçmez. Cumhuriyet Halk Partisi bunun en büyük teminatıdır. 2023 planlarıyla Türkiye'yi 1923 öncesine döndüremeyecekler.”

CİHAN

Yorumlar