Gürsel Tekin: Millete ait yerlerin nasıl peşkeş çekildiğini paylaşacağız

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Önümüzdeki günlerde millete ait, kamuya ait yerlerin yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğini, nasıl AVM’lerin dikildiğini, imanla imar arasında bir iktidarın nasıl sıkıştığını...

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin: Millete ait yerlerin nasıl peşkeş çekildiğini paylaşacağız

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Önümüzdeki günlerde millete ait, kamuya ait yerlerin yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğini, nasıl AVM’lerin dikildiğini, imanla imar arasında bir iktidarın nasıl sıkıştığını sizlerle paylaşacağız.” dedi.

Gürsel Tekin ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı karşısında, Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirmesine karşı çıkmak için 'nöbet' tutan Yatağan işçilerine destek ziyareti yaptı. İşçilerin mücadelelerinde sonuna kadar yanlarında olduğunu belirten Tekin, “Çok haklı bir mücadeledir ama bu sadece bura ile ilgili değil. Özellikle özelleştirmeler kamuya ait malların nasıl kimler tarafından peşkeş çekildiğini, herkes 17 Aralık’a odaklandı. Biliyorsunuz geçen hafta bir depremle karşı karşıya kaldık. Türkiye coğrafyasının yüzde 66’sının fay hatlarının, deprem üstünde olduğunu bütün dünya bilim insanları ifade etmesine rağmen bu iktidarın depremi yok sayıp, nasıl ki çalışma yaşamında işçiyi yok saydığı gibi, depremi yok sayarak milleti ait, vatandaşa ait yerlerin nasıl peşkeş çekildiğini önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.” ifadelerini kullandı.

Tekin, bir gazetede yer alan deprem vergilerinin akıbeti ile ilgili sorulara da “Önümüzdeki günlerde detaylı belgeleri size açıklayacağım. Deprem vergileri toplandı, ciddi vergiler toplandı. Maliye'nin hesaplarına göre 50 milyar dolar. Daha önce mevcut maliye bakanına sorulduğunda bu paraların duble yollarda kullandığını ifade etmişti. Herhangi bir hukuk devletinde bir bakan bu cümleleri kullanırsa ertesi gün kendini sokakta bulur.” şeklinde cevap verdi.

Tekin sözlerini “Sadece o değil önümüzdeki günlerde millete ait, kamuya ait yerlerin yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğini, nasıl AVM’lerin dikildiğini, imanla imar arasından bir iktidarın nasıl sıkıştığını sizlerle paylaşacağız.” diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar