Gürsel Tekin: IŞİD'e fidye ödendi mi?

CHP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kaçırıldıktan 23 gün sonra serbest bırakılan TIR şoförünün, 'IŞİD'e olan borç yüzünden kaçırıldıkları' açıklamasının kafaları karıştırdığını söyledi. Tekin, Dışişleri...

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin: IŞİD'e fidye ödendi mi?

CHP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kaçırıldıktan 23 gün sonra serbest bırakılan TIR şoförünün, 'IŞİD'e olan borç yüzünden kaçırıldıkları' açıklamasının kafaları karıştırdığını söyledi. Tekin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "IŞİD'e herhangi bir borç ya da fidye ödemesi yapılmış mıdır? Şoförlerin kurtarılması için IŞİD ile yeni bir anlaşma yapılmış mıdır?" diye sordu.

Gürsel Tekin, TIR şoförlerinin borç yüzünden kaçırıldığı iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na taşıdı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tekin; kamyon şoförlerinin, ailelerine kavuşmalarının tüm ülkede büyük bir sevince neden olduğunu ifade etti.

Tekin, "Hükümetinizin daha önce IŞİD'e TIR'larla malzemeler taşıdığına dair uluslararası kamuoyunda çeşitli haberler çıktı ve bu konuda ciddi iddialar ortaya atılmıştır. Şoförlerden birinin yaptığı açıklamada, borçlar yüzünden rehin tutulduklarını söylemesi, kafa karışıklığına neden olmaktadır." dedi.

GÜRSEL TEKİN, DAVUTOĞLU'NA ŞU SORULARI YÖNELTTİ

-TIR şirketinin IŞİD'e olan borçları nedir?

-IŞİD terör örgütü ile Hükümetiniz arasında herhangi bir TIR'la taşıma konusunda yazılı ya da sözlü bir sözleşme yapılmış mıdır? Şoförlerin borç nedeniyle kaçırılması ile bu konunun bir ilgisi var mıdır?

-Şoförlerin kurtarılması için IŞİD ile yeni bir anlaşma yapılmış mıdır?

-Şoförlerin salınması için IŞİD'e herhangi bir borç ya da fidye ödemesi yapılmış mıdır?

-Serbest bırakılan TIR şoförlerinin; canlı canlı kafa kesen, insanların ciğerini söken, kadınlara tecavüz eden ve çocukları katleden IŞİD terör örgütünü kötülememesi ve hatta iyi göstermesi, kaçırma olayıyla ilgili haber yasağının getirilmesinin iyi olduğu yönünde açıklamalar yapması amacıyla Hükümetin herhangi bir üyesinin ya da görevlendirdiği kişinin telkinleri olmuş mudur?

CİHAN

Yorumlar