Gürsel Tekin: Bir hukuk devletinde bu saldırı, parlamentonun tamamına sayılır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırının failiyle ilgili "Bizim elimize ulaşan verilerden AKP’ye üyesi olduğunu biliyorduk.

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin: Bir hukuk devletinde bu saldırı, parlamentonun tamamına sayılır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırının failiyle ilgili "Bizim elimize ulaşan verilerden AKP’ye üyesi olduğunu biliyorduk. Ciddi bir soruşturmanın selameti açısından CHP olarak biz bu soruşturmanın dejenere olmaması için bu soruların cevabını devlet ve hükümetten bekliyorduk." dedi.

Her türlü saldırının sonuna kadar, dikkatle incelenmesi gerektiğini ifade eden Tekin, "Böylesi kritik bir süreçte siyasetin gerilimli ortamında bir ana muhalefet liderinin tam da parlamentonun göbeğinde böyle bir eylemle karşı karşıya kalması, normal bir hukuk devletinde bu saldırı Cumhurbaşkanı'na sayılır, bu saldırı Başbakan'a sayılır bu saldırı parlamentonun tamamına sayılır. Ama ne yazıkki böyle bir gelenek böyle bir kültür oluşmadığı için, işte 'Yok üyemizdi de 6 ay önce şöyle olmuştu da attık' cümleleri kamuoyunu tatmin edecek cümleler değildir. Altını çizerek söylüyorum. Bu şahsın hangi milltvekilleriyle, hangi siyasilerle ilişkilerinin olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz." Diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin düzenlediği basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yumruklu saldırıya uğraması olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırganın ifadesinde 4 gün önce esrar aldığını ifade ettiğini belirten Tekin, "Esrarı kimden, nasıl temin ettiğini maalesef polis soramamıştır. Herhalde bir yol geçen hanı değildir. Belli ki daha önce kendisinin temin ettiği gruplar ekipler bölgede kimler varsa aynı insanlardan bunu temin etmiştir. Bu esrarı temin ettiği insanların göz altına alınması da şaşırtıcı." dedi. Ana muhalefet liderine saldırmış bir sanık ile ilgili tanıdığı veya görüştüğü milletvekili ve siyasetçi var mı cümlesinin olmamasının eksiklik olduğunu kaydeden Tekin, "En önemlisi dün kamuoyuna yansıyan annesinin çocuğumu kullandılar cümlesinin sorulmaması bile bir garip durumdur. Bir çocuğu en iyi annesi bilir annesinin paylaştığı soruyu bu şahsa sorulmasının her halde bir cevabı olmalı. Kamuoyuna yansıdığı gibi çeşitli dönemlerde birçok yasa dışı işlere dahil olmuş kişiye bu soruların sorulmamasının cevabını yetkililerden bekliyoruz." diye konuştu.

Şansın hayatında ilk kez geldiği TBMM’de nerede duracağın çok iyi bildiğini anlatan Tekin, "En stratejik en kritik özellikle BDP’nin grup toplantısı kapısında bekliyor ve onların dağılışı ile bizim girişimiz arasında eylemini gerçekleştiriyor. Kazaren bizler, milletvekilleri, grup başkanvekilleri, BDP milletvekilleri o an orada olmasa BDP’li o şahsı kendisinden sanıp CHP’liler bu şansın BDP’li olduğunu varsayıp bir BDP-CHP çatışmasının da kaçınılmaz olduğu göz ardı edilmemeli. Bu sıradan münferit sokaktan giderken hadi buraları dolaşıyorum bu dolaştığım yerlerde de parlamentoya gideyim CHP genel başkanı ile ilgili bu eylemi gerçekleştireyim demesi söz konusu olmaması gerekiyor." şeklinde konuştu.

İktidarın çürümüş olduğu yerde devletin itibarının da önemli bir şekilde çürüdüğünün görüldüğünü hatırlatan Tekin, "Sorulması gereken bir başka önemli olay tutanağa bakıldığında kendisinin bu eylemi siyasi olarak yaptığını ifade ediyor.Yani başbakana veya hükümete tavrından bu eylemi yaptığını söylüyor. Polisin aklına herhangi bir siyasi partiye üyeliğiniz var mı yok mu sorusu gelmez mi? Şaşkınlıkla izliyoruz ama elbette CHP çaresiz bir parti değildir. Önümüzde çok ciddi araştırmalarımız, belge ve bilgiler var. Umut ediyoruz ki o belgelerin ve bilgilerin ne kadar sağlıklı olup olmadığın önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız." açıklamasında bulundu.

"GBT’SİNE BAKILMAMASI CİDDİ BİR GÜVENLİK ZAAFİYETİDİR"

Bir gazetecinin, "Şansın siyasi partiye üye olduğu ortaya çıktığı, AK Parti 2012 yılından bu yana ak parti üyesi olduğu söyledi ve ihraç edildiği belirtildi? Saldırgan ifadesinin sonunda darp edildiğini söylüyor ve CHP’den şikayetçi olduğunu ifade ediyor? Kılıçdaroğlu saldırgandan şikayetçi olacak mı?” sorusuna Tekin, "Bizim elimize ulaşan verilerden AKP’ye üyesi olduğunu biliyorduk. Ciddi bir soruşturmanın selameti açısından CHP olarak biz bu soruşturmanın dejenere olmaması için bu soruların cevabını devlet ve hükümetten bekliyorduk. Sayın genel başkanımız hayatının her alanında barış için mücadele etmiş ve sevgi dolu hoşgörülü bir insandır ne yapacağını görüşmedim önümüzdeki günlerde tavrını sizlerle paylaşacaktır." cevabını verdi.

"ARKASINDA BELLİ GÜÇLERİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Başka bir gazetecinin, "Meclis'te diğer görüntülerin izlenmesini istediniz mi? var mı bir gelişme?” sorusuna Tekin, "Meclis yemekhanesinde milletvekili refakati olmadan yemek yenmeyeceğini bilirsiniz. Ciddi bir şekilde incelenmesi gereken bir olay. Bu sıradan bir insanın olmadığını, çok profesyonel olduğunu, arkasında belli güçlerin olduğunu düşünüyoruz. Umut ediyorum ki yanılmak istiyoruz ama sonuçlara baktığımızda ne yazık ki yanılacak gibi değiliz. TBMM’nin kameraları dahil olmak üzere, aynı zamanda biliyorsunuz, çok pratik biçimde polisin GBT’ye bakma şansı vardır. Yani 26 farklı olayda suç işlemiş bir insanın, parlamentoya kimliğini verirken GBT’sine bakılmaması da ciddi bir güvenlik zafiyetin olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor." cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, "Saldırı Başbakan’a olsa ne olurdu?" sorusunu Tekin, "Kime olursa olsun. Başbakan olabilir, ana muhalefet olabilir. Her türlü saldırı sonuna kadar dikkatle incelenmesi gerekir. Soruşturmanın sağlıklı tamamlanması gerekiyor. Buradaki önemli olay şu, böylesi kritik bir süreçte siyasetin gerilimli ortamında bir ana muhalefet liderinin tam da parlamentonun göbeğinde böyle bir eylemle karşı karşıya kalması, eğer normal bir hukuk devletinde bu saldırı Cumhurbaşkanı'na sayılır, bu saldırı Başbakan'a sayılır bu saldırı parlamentonun tamamına sayılır. Ama ne yazıkki böyle bir gelenek böyle bir kültür oluşmadığı için,işte yok üyemizdi de 6 ay önce şöyle olmuştu da attık cümleleri kamuoyunu tatmin edecek cümleler değildir. Altını çizerek söylüyorum. Bu şahsın hangi milltvekilleriyle hangi siyasilerle ilişkilerinin olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz.” diye cevapladı.
CİHAN

Yorumlar