Gürsel Tekin: AA Genel Müdürü AK Parti yetkilileriyle toplantı yapıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Şu anda Anadolu Ajansı’nın Genel Müdürü beyefendi Kemal Öztürk, AKP’nin üçüncü katında bakanlarla, AKP yetkilileriyle toplantı yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin: AA Genel Müdürü AK Parti yetkilileriyle toplantı yapıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Şu anda Anadolu Ajansı’nın Genel Müdürü beyefendi Kemal Öztürk, AKP’nin üçüncü katında bakanlarla, AKP yetkilileriyle toplantı yapıyor. Bu durumu şiddetle kınıyorum.” dedi.

Partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyen Tekin, şunları söyledi: “Özellikle Anadolu Ajansı ile ilgili bu bilgi kirliliği konusunda size bilgi verdik ve bizim toplantılarımızdan sonra, 17 Aralık'tan sonra çil yavrusu gibi dağılan o AKP yöneticileri hepsi tek tek kameraların önüne geçtiler. Hiçbir tanesinin ağzından yüksek seçim kurulu lafzı çıkmadı. Anadolu Ajansı’nın verilerine göre. Ajansın öyle hukuki bir yetkisi var mı? Anadolu Ajansı dediğiniz bir haber ajansıdır. Şimdi tüm bu itirazlarımız karşısında AKP yetkililerinin itirazları oldu. Şu anda Anadolu Ajansı’nın Genel Müdürü beyefendi Kemal Öztürk AKP’nin üçüncü katında bakanlarla, AKP yetkilileriyle toplantı yapıyor. Şimdi bizim itirazlarımızın ne kadar anlamlı olduğunu kamuoyunun anlaması açısından bir basın toplantısı yapmak gereği duyduk. Bizim bildiğimiz; uzun yıllardır Türkiye’de seçimler yapıyoruz, seçimlerin sonucu seçim kurullarında ve Yüksek Seçim Kurulları’nda alınır. Ama görüyoruz ki iktidar Yüksek Seçim Kurulu verilerine değil, kendilerinin oluşturduğu, kendi yandaş ajansı haline getirdikleri ajansın verileriyle kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Devlet adına görev yapan bir ajansın genel müdürünün AKP genel merkezinde ne işi olabilir? Bunu kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Seçimlere şaibe düşmüştür. Seçimlere gölge düşmüştür. Elbette biz milletin iradesine saygılıyız, sonuçlar ne olursa olsun. Yurttaşlarımızın kullanmış olduğu her oy bizim için çok kıymetlidir ama iktidarın çürümüş olduğu bir yerde devletin kurumları da çürümüşse, işte hani bir deyim varya, et kokarsa tuz, tuz da kokarsa et ne olur. Ne yazık ki tuz kokmuştur”

Gürsel Tekin, seçimler nedeniyle 10 kişinin hayatını kaybedip, 20 kişinin yaralandığını vurguladı. Bu gergin tablonun Türkiye’ye yakışmadığını belirten Tekin, “Demokrasiye gölge düşmüştür, kan düşmüştür.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar