Günay’ın Başbakan’a tuzluk tepkisi: Türkiye’de tuz kokuyor, ona baksın

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, partiden istifa edenleri tuzluklara benzeten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Günay’ın Başbakan’a tuzluk tepkisi: Türkiye’de tuz kokuyor, ona baksın

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, partiden istifa edenleri tuzluklara benzeten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Günay, “Sayın Başbakan tuzluklara bakmasın, tuz kokuyor ona baksın. Türkiye’de tuz kokuyor.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Günay, gazetecilerin sorularını cevapladı. Fezlekelerin Meclis’e gelmemesini eleştiren Günay, “Fezlekelerin Meclis’e gelmemesi son derece ciddi. Son derece kaygı verici. Fezlekelerin 45 günden yana Meclis’e gelmemesi olayın bireysel değil kurumsal örgütsel bütün yapıyı ilgilendiren üst iradeyi ilgilendiren boyutları olduğunu gösteren bir vehametin ifadesi. Fezlekeyi Meclis’e göndermeyen arkadaşlarımız da Anayasa suçu işliyorlar. Bunun altını çiziyorum. Türkiye’de beş yıl, on yıl öncesine dönük bir dolu yargılama yapıldı. Şimdi onlardan kurtulmaya çalışılıyor. Türkiye’de bugün de suç işleyenler bunun çok uzun olmayan bir vadede yargı önüne geleceğini unutmasınlar.” ifadelerini kullandı.

Başbakan’ın tuzluk benzetmesini ciddi bulmadığını belirten Günay, “Bir milletvekili arkadaşımız kendilerini koyuna benzetmiş, çok üzüntü ile gördüm sosyal medyada. Hani bir söz var Anadolu’da; ‘Et kokarsa tuz var, tuz kokarsa ne var’ diye bir söz var. Sayın Başbakan tuzluklara bakmasın, tuz kokuyor ona baksın. Türkiye’de tuz kokuyor. Bu vahimdir. Türkiye’de hiçbir zaman siyasette, böylesine bir çürüme, üzüntü ile söylüyorum ki ben yaşamadım.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar