Günay; Yolsuzluk iddialarını cevaplamak yerine belden aşağı vurmaya çalışıyorlar

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, partiden ayrılan milletvekilleriyle ilgili AK Parti Genel Merkezi ve Başbakanlık'ta montaj kaset çalışmaları yapıldığına dair duyumlar ald.

Google Haberlere Abone ol
Günay; Yolsuzluk iddialarını cevaplamak yerine belden aşağı vurmaya çalışıyorlar

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, partiden ayrılan milletvekilleriyle ilgili AK Parti Genel Merkezi ve Başbakanlık'ta montaj kaset çalışmaları yapıldığına dair duyumlar aldıyla ilgili "Tahmin ediyorum. Kendileriyle ilgili yolsuzluk iddialarını cevaplamak yerine belden aşağı başkalarına vurmaya, başkalarının ayağına basmaya çalışıyorlar." dedi.

    Cihan TV Network 'Anadolu'da Sabah' programı 'Başkent Konuğu' olan Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e yönelik "Onun da şantaj kasetleri var. Onu da açıklayacaklar diye korkarak gitti." açıklamasını değerlendirdi. Başbakanın son zamanda yaptığı bütün açıklamaların kendisi ve kendi siyasi tarihi açısından son derece talihsiz açıklamalar olduğunu ifade etti.

    "En yakın çalışma arkadaşı bir yerde kendisini eleştirmişse bunun için soğukkanlı bir biçimde oturum düşünmesi gerekir." diyen Günay, şöyle devam etti. "Sayın Başbakan her türlü yanlışlıktan, her türlü eleştiriden münezzeh, fakat onu eleştirenlerin hepsinin de ya bir suçu var, ya günahı var ya kasedi var. Bu iddiayı kimse kabul etmez. İdris Naim Bey benim de yakın arkadaşımdır, aynı ilden doğumluyuz. Türkiye'de görevi sırasında o günkü politikalara uygun olarak hassas tavırlar sergiledi. Dün akşam bir televizyon programında aslında Sayın Başbakan'ın birden bire birlikte sergiledikleri politikalardan vazgeçmesi sonucunda görevden alınmış olabileceğini bence çok ikna edici bir biçimde de anlattı. O yüzden Başbakan'ın bence bunlara cevap vermesi lazım. Bir Başbakan'ın, yakın çalışma arkadaşıyla ilgili böyle kaseti var falan sözleri, bence çok yakışıksız. Ama onun psikolojisini anlamaya çalışıyorum. O bir telaş içinde, kendisini hangi yolla olursa olsun bir biçimde savunmaya çalışıyor. O yüzden kendisiyle ilgili herşeye böyle akıl almaz cevaplar veriyor."

    "BAŞBAKANIN SÖZLERİ, TAVIRLARI SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ GİBİ GÖZÜKÜYOR"

    Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili kaset komplosu konusunda Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı konusunda da Günay, "Bu da çok sevimsiz. 2010'dan bu yana geçen süreçte, bu kaset edebiyatının piyasaya sürülmüş olması ve asıl vahimi de bu kasetlerin ilk piyasaya sürüldüğünde Sayın Başbakan'ın, şimdi kendisiyle ilgili bir takım iddialar ortaya atıldığında sergilediği tavrı göstermemesinde. Yani o zaman insanların gerçekten mahremiyeti sayılabilecek olan, gerçekten özel yaşamı sayılabilecek olan doğru yanlış ama bizi ilgilendirmeyen bir konu sergilendiğinde kürsülerden çıkıp 'genel bu genel' diye bağırmışsanız; şimdi kendinizle ilgili asıl genel olan çünkü kamunun bilmesinde, kamunun bir insanın özel ilişkisini bilmesinde yarar yoktur ama kamunun bir insanın mal varlığının hukuksuz bir biçimde zenginleşmesini, artmasını bilmesinde kamunun yararı vardır. Asıl kamu yararı olan konular ortaya çıktığında nasıl fevri bir tepki gösteriyorsunuz; keşke o zaman da gösterseydiniz de biz size inansaydık. O yüzden Sayın Başbakan'ın şu günlerdeki sözleri, tavırları, üzüntüyle söylüyorum ama suçluluk psikolojisi gibi gözüküyor. Onu sevenleri de üzüyor, sevmeyenleri de gerçekten üzüyor. Çünkü sonuçta Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Başbakanı'nın dünyanın önüne alay konusu olarak çıkmasını istemeyiz. Dünyanın önüne saygıdeğer bir siyasetçi olarak çıkması, her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşını sevindirir. Ama şu durum onu ve Türkiye'yi önemseyenleri, bir takım onun sırtından geçinmek isteyenleri değil onu ve Türkiye'yi önemseyenleri gerçekten üzüyor." değerlendirmesinde bulundu.

    "DEMİRDEN KORKSAK TRENE BİNMEZDİK"

    Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, partiden ayrılan milletvekilleriyle ilgili AK Parti Genel Merkezi ve Başbakanlık'ta montaj kaset çalışmaları yapıldığına dair duyumlar aldığını söylemesiyle ilgili ise Günay, "Tahmin ediyorum. Çünkü bir karalama kampanyası karşılıklı sürüp gidiyor. Arkadaşlar, kendileriyle ilgili yolsuzluk iddialarını cevaplamak yerine belden aşağı başkalarına vurmaya, başkalarının ayağına basmaya çalışıyorlar. Çalışıyorlardır, çalışsınlar. Allah'a şükür; eğer bizim hani ne derler demirden korksak trene binmezdik." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar