Günay: Hükümet, İsrail'le her türlü diplomatik ve ekonomik ilişkiyi durdurmalı

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, hükümetin İsrail'le her türlü diplomatik ve ekonomik ilişkinin durdurulduğunu dünyaya duyurması ve bu duyurunun gereğini ödünsüz yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.Ertuğrul Günay, İsrail...

Google Haberlere Abone ol
Günay: Hükümet, İsrail'le her türlü diplomatik ve ekonomik ilişkiyi durdurmalı

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, hükümetin İsrail'le her türlü diplomatik ve ekonomik ilişkinin durdurulduğunu dünyaya duyurması ve bu duyurunun gereğini ödünsüz yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.

Ertuğrul Günay, İsrail ordusunun Filistin halkına saldırısı konusunda TBMM ve hükümet olarak atılması gereken acil adımlar konusunda, TBMM Başkanlığı’na dilekçe verdi. "Özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini, bütün siyasi taraflılıkların dışında ve üstünde hep birlikte desteklediğimiz Filistin halkı, on günü aşkın süredir yine İsrail ordusunun ağır saldırısı altındadır." diyen Günay, şu ana kadar bu saldırılarda -çoğu sivil- yüzlerce insanın öldüğünü, binlerce kadın ve çocuğun ise yaralandığını ifade etti.

"Uluslararası kuruluşların karar mekanizmaları yavaş ve etkisiz, Müslüman milletlerin devletleri ve dayanışması, bu saldırılar karşısında -her zamanki gibi- yok hükmündedir." diyen Günay, bu durum karşısında, Filistin halkının kendi kaderine sahip olma hakkını ve bölge barışını içtenlikle önemseyen Türkiye'nin etkin ve önemli ve kararlı adımlar atmasının, dünyaya ve bölgeye olumlu örnek oluşturmasının şart olduğunu söyledi.

"Aşağıdaki önerilerimin Başkanlığınızca değerlendirilmesi ve Büyük Millet Meclisi kararı olarak gereği için hükümete ve kamuoyuna duyurulmasını arz ederim." diyen Ertuğrul Günay, şunları önerdi: "TBMM'deki bütün siyasi partileri ve bağımsızları temsilen bir milletvekili grubu acilen Gazze'ye ulaşmak üzere yola çıkmalı; Filistin ve İsrail yetkilileri ile görüşerek ateşkesin sağlanması ve barış ortamının avdeti için temaslar yapmaya çalışmalı; Filistin halkıyla dayanışmamızı ve barış çağrımızı eylemli olarak dünyaya duyurmalıdır.

Ateşkesin sağlanması ve barışın avdeti şartına bağlı olarak TC Hükümeti İsrail'le her türlü diplomatik ve ekonomik ilişkinin durdurulduğunu dünyaya duyurmalı ve bu duyurunun gereğini ödünsüz yerine getirmelidir." CİHAN

Yorumlar