Günay: Başbakan bir iki yıldır seçim kurullarıyla yakından ilgilendi

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, yerel seçimlerde çeşitli hileler yapılacağı iddialarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Günay: Başbakan bir iki yıldır seçim kurullarıyla yakından ilgilendi

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, yerel seçimlerde çeşitli hileler yapılacağı iddialarını değerlendirdi. Bu seçim için abartılı şekilde oy pusulası basıldığına ilişkin bilgiler bulunduğunu aktaran Günay, "Mühürlü oy pusulalarının kullanılacağı, mühürsüz oy pusulalarının da bazı seçmenlerden geri alınması karşılığında birtakım çıkarlar sağlanacağı konusunda yaygın söylentiler var. Bunlar Türkiye'de seçimi, hangi tarafından sonuçlanırsa sonuçlansın çok tartışmalı hale getirir. Bir de uzun zamandan beri Sayın Başbakan'ın seçim kurullarıyla yakından ilgilendiğini biliyorum. Türkiye'de birçok seçim kurulu başkanı değişti. Türkiye'de seçim kurulu yapılarıyla ciddi bir şekilde iktidar tarafından son bir iki yıl içinde oynandı ve seçim kurullarına dönük çok önemli iktidar lehine düzenlemeler yapılmaya çalışıldı." dedi. Günay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrıda bulunarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı görevinden uzaklaştırmasını istedi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra AK Parti'den istifa eden İzmir Milletvekili Günay, Cihan Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu. Günay, 30 Mart yerel seçimlerinde hile yapılabileceğine yönelik ciddi kuşkular bulunduğunu söyledi. Yerel seçimlerin, adeta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsıyla ilgili referanduma dönüştüğünü savunarak, "Bu seçimde Türkiye, yolsuzlukları kollayan bir anlayışa 'evet' mi diyecek yoksa Türkiye, yolsuzlukların üzerine giden bir demokratik hukuk devleti mi olacak? Böyle referanduma dönüşen bir ortama gidiyoruz. İktidarı ellerinde tutanlar, bu gidişi kendi lehine çevirecek olan çeşitli oyunlar sergileyebilir." dedi.

'TOPLUMDA CİDDİ KAYGI VAR'

Seçimlere iktidar partisi tarafından hile karıştırılacağı yönünde toplumda çok ciddi bir kaygı bulunduğunu öne süren Ertuğrul Günay, "Çünkü Sayın Başbakan, 2013'ün ortasından itibaren topluma o kadar gerçek dışı bilgiler ve belgeler sundu ki seçimi de kendisinin desteklendiğine dönük bir sonuca kavuşturmak için ya da öyle bir sonuç elde edildiğini göstermek için her türlü hukuk dışı yolu deneyebilir gibi bir kanaat toplumda oluştu. Bu. Başbakan için itibar kırıcı ve aynı zamanda seçim güvenliği için tehlikeli bir durum." şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL'E ÇAĞRI

Milletvekili Günay, Cumhurbaşkanı Gül'e çağrıda bulunarak, Bakan Ala'yı görevden almasını istedi. Ala ile ilgili şu ana kadar inkar edilmeyen ve kendisine ait olduğu herkes tarafından kabul edilen ses kayıtları olduğunu savunarak, "Sayın Ala'nın, İstanbul Valisi'yle yaptığı, 'Şunu alın, onu almazsa savcıyı da alın, kapıyı kırın, evrakı yırtın, davranışınızı suç olmaktan çıkartırız, yoksa kanun çıkarırız.' diye, bir hukuk devletinde bir mahalle bekçisinin bile yapamayacağı, yapmayacağı açıklamaları var. Bir demokratik hukuk devletinde bu sözü söyleyen kişi, ertesi gün o koltukta oturamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini ve bütünlüğünü temsil ediyorsa, halkın birlik ve bütünlüğünü temsil ediyorsa bu sözleri söyleyen bir kişinin İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturmasına izin vermemesi gerekir. Bu onun sorumluluğudur, görevidir." dedi. CİHAN

Yorumlar