Gümrükçüoğlu, gayriresmi hastane hisseleriyle ilgili fikir değiştirdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daha önce gayriresmi olduğu için beyanının da söz konusunu olamayacağını söylediği 2 milyon liralık hastane ortaklığının mal beyanında görüldüğünü iddia etti. Ancak...

Google Haberlere Abone ol
Gümrükçüoğlu, gayriresmi hastane hisseleriyle ilgili fikir değiştirdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daha önce gayriresmi olduğu için beyanının da söz konusunu olamayacağını söylediği 2 milyon liralık hastane ortaklığının mal beyanında görüldüğünü iddia etti. Ancak yine kendi ifadesiyle 'hastane karar defteri ve ticaret sicil gazetelerindeki onayında olmayan' hisselerini mal beyanında nasıl gösterdiğine ise açıklık getirmedi.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun, geçtiğimiz ay ortaya çıkan Özel Yıldızlı Güven Hastanesi'ne gayriresmi ortaklığı ve alacağını tahsil edememesi üzerine icra yoluna başvurması ile ilgili tartışmalar sürüyor. CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu’nun konuyu TBMM gündemine taşımasının ardından konu yeniden gündeme geldi. Canalioğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi. Canalioğlu, konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a da şu soruları sormuştu: "Trabzon ilimizde 6 yıl önce geçici ruhsat ile branş hastanesi olarak hizmete açılan Yıldızlı Güven Hastanesi'nin açılış ruhsatını alabilmek için hastane Başhekimi Dr. Yusuf Aşık'ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan yardım istediği, buna karşılık Gümrükçüoğlu’nun açılış ruhsatı karşılığında hastane Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Güven'den 2009 yılında yüzde 5 hisse aldığı, 2013 yılında yüzde 15'lik hisse karşılığında toplam 2 bin 800 TL olmak üzere 700 bin TL'lik 4 senet düzenlendiği, konu olan senetlerin 3’ünün Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun sekreteri Mustafa Akkaya tarafından ciro edildiği, son senedin 250 bin TL'si ödenip 450 bin TL'si ödenmeyince de haciz yoluna gidildiği Trabzon yerel basınında yer almıştır. Bu bilgiler çerçevesinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun mal beyanında Yıldızlı Güven Hastanesi'nden aldığı söylenen hisseler var mıdır? Gümrükçüoğlu'nun başka firmalarda (ilaç firmaları, hastaneler vb.) hissesi var mıdır, var ise mal beyanında belirtilmiş midir? Yerel basında yer alan konular ile ilgili Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu hakkında inceleme-soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?"

DAHA ÖNCE ‘YOK’ DEMİŞTİ, ŞİMDİ ‘VAR’ DİYOR

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Milletvekili Canalioğlu'nun soru önergesi üzerine yaptığı açıklamada, hisselerinin mal beyanında görülmesiyle ilgili fikir değiştirdi. Kendisiyle ilgili gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu iddia ettiği Canalioğlu ile dokunulmazlığın kalkmasından sonra hukuk önünde hesaplaşacağını söyleyen Gümrükçüoğlu, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun şahsımla ilgili basına geçtiği haber metninde gerçek dışı beyanlar yer almaktadır. Söz konusu haberde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim Trabzon Yıldızlı Güven Hastanesi'ne 2 milyon lira vererek güvene dayalı hisse alımı işleminin mal beyanında yer alıp almadığı sorulmuştur. Oysaki benim sunmuş olduğum mal beyanlarında söz konusu hisse alımı tüm ayrıntıları ile belirtilmiştir. Ayrıca mal beyanımda göstermediğim hiçbir harici ortaklığım da bulunmamaktadır. Bu yönüyle veremeyeceğim hesabım yoktur."

Başkan Gümrükçüoğlu, söz konusu olayın ortayı çıkmasının ardından 17 Haziran 2014 tarihinde düzenlediği basın toplantısında, 'güvene dayalı' olarak başkanlığı öncesinde ve başkanlığı döneminde birçok iş yaptığını, belgesiz hastane ortaklığının da bunlardan birisi olduğunu söylemişti. Gümrükçüoğlu, bir soru üzerine de bugün 'var' dediği ortaklığının resmi olmadığı için mal beyanında gösterilemeyeceğini dile getirmişti. Belediye Başkanı, bir basın mensubunun; 'Güvene dayalı iş yaptığınızı söylüyorsunuz, daha önce de mal varlığınızı açıkladınız, mal beyanında bulundunuz, bunlar arasında hiçbir zaman, sağlık kuruluşunda bir hisseniz bulunduğu, bir ortaklığınız olduğu geçmedi' sözleri üzerine şunları söylemişti: "Çok doğru bir soru. Niye, ifade edildiği gibi ne resmi ne onların karar defterinde ne de onların ticaret sicil gazetelerindeki onayında böyle bir hissem olmadığı için onun beyanı diye bir şey de söz konusu olmaz." CİHAN

Yorumlar