Gümrük Bakanı Yazıcı’dan, ‘memur Teoman’a teşekkür: O işini yaptı

Trabzon’da seçim çalışmalarına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya görevini yaptığı için İstanbul’dan Gaziantep’e tayin edildiğini belirtilen Gümrük Müdür Yardımcısı Teoman Coşkun Dudak ile ilgili soru soruldu.

Google Haberlere Abone ol
Gümrük Bakanı Yazıcı’dan, ‘memur Teoman’a teşekkür: O işini yaptı

Trabzon’da seçim çalışmalarına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya görevini yaptığı için İstanbul’dan Gaziantep’e tayin edildiğini belirtilen Gümrük Müdür Yardımcısı Teoman Coşkun Dudak ile ilgili soru soruldu. Bakan Hayati Yazıcı, “Gündem olmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Soruyorlar ‘Aradın mı?’ diye, ben niye arayayım, yapması gereken budur. O insan işini yaptı. Herkesten bunu bekliyorum.” dedi.

Akçaabat’ta Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, gümrüklerde çalışanların şaibe ve dedikodulardan uzak durmalarının önemine dikkat çekerek, “Özellikle gümrük alanında çalışan arkadaşlarımdan etik kural ihlali, hukuksal kural ihlali konusunda kusuru ve eylemi olan hiçbir arkadaşımı tolere etmek ve toleransım sıfırdır. Ama gümrüklerde herkes etik kural ihlal ediyormuş da bir tane bulunmuş gibi gündem olması, diğer dürüst çalışan arkadaşlarımız açısından haksızlık. Fakat arkadaşımızın da gündem olmasından kendisine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Teoman Coşkun Dudak’ın Gaziantep’e tayini ile ilgili de konuşan Bakan Yazıcı şunları söyledi: “Bizde tayin atama yönetmeliği var. Bu yönetmeliği yeniden düzenledik ve dizayn ettik. Biz gümrükte çalışanların yer değiştirilmelerini bir plana bağladık. Bunlar elektronik ortamda otomatik olarak yapılıyor. Tuşa basarız, herkes yaptığı tercihe göre yerleştirmeler yapılır. Ben kanunun bana verdiği yetkiyi yaptığım yönetmelikle makineye, teknolojiye tercih etmişim. Nedir? Kayırmalar gibi dedikodulardan kurumu korumak için. O arkadaşımız da İstanbul birinci bölgededir, burada bulunma süresi 8 yıldır bunu doldurmuştur, rutin olarak temmuz ayında yönetmeliğe göre yer değişikliğine tabi tutulmuştur. ‘Yok yaptı da sürüldü de’ şeklindeki sorular çok saçma sorudur. Böyle soru olmaz. Arkadaşımız Gaziantep’e tayin atama yönetmeliği çerçevesinde atama kurulu tarafından tayini yapılmış ve orada çalışmasına devam edecek.”
CİHAN

Yorumlar