Güllüce, eski bakanlara yemek verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "İllerin imar planlarını, il belediyelerinin yapması şeklinde bir tasavvur var" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Güllüce, eski bakanlara yemek verdi

Güllüce, Rixos Otelde, Nafia Nezaretinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına kadar geçen süreçte görev oluşturan bakanlara yemek verdi.

Burada konuşan Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının diplerinin Sultan 2. Mahmut zamanına kadar uzandığını, bu devre kadarki bayındırlık işlerini eyalet ve sancakların yönettiğini hatırlattı.

Çok ayrıcalıklı kişilerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vazifesini yaptığını belirten Güllüce, "Bakanlığımızı yönetenlerin yolculuğu Sakız Adasında hicret eden bir ailenin çocuğu bulunan Hekim İsmail Paşa'ya kadar uzanır" dedi.

Güllüce, buluşmalarının tarihe hizmet etmiş bakanlara derin bir saygının işareti olduğunu anlatım etti.

Nafia Nezaretinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına kadar bakanlık yapmış bütün bireyleri tanımanın ve tanıtmanın kendileri için bir görev olduğunu vurgulayan Güllüce, "Ümit ediyorum ki bu toplantımız gelenek durumuna gelir ve bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası kadar baki kalır" diye konuştu.

- "Denetim oluşturan elektronik uyum kurmaya çalışıyoruz"

Eski bayındırlık ve İskan Bakanı vazifesinde bulunan Recai Kutan'ın da hazır olduğu gecede, eski bakanlar söz alarak Güllüce'ye bakanlık faaliyetleriyle ilgili görüşlerini aktardı.

Güllüce daha sonra bakanlığın çalışmaları ile alakalı eski bakanlara bilgi vererek, "İllerin bayındırlık planlarını, il belediyelerin yapması biçiminde bir tasavvur var. Hepsinin büyükşehir olması söz konusu değil. Mesela Nevşehir'i yapamazsınız lakin ilçelerini ve beldelerinin de il belediyesince yapılması biraz daha işi denetim edilmektedir duruma getirir diye düşünülüyor" ifadesini kullandı.

Kısmi bir denetime tabi tutacak çalışmalar da yaptıklarını bildiren Güllüce, "Her yapılan proje tadilatının sayı numarası bizden almak zorunluluğu var. Şu anda yapamıyoruz lakin yeni binaya taşındığımızda zannediyorum bunu becerebileceğiz. O planın, üst projelere müsait olup bulunmadığı meselesinde denetim oluşturan elektronik uyum kurmaya çalışıyoruz" dedi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) konusuna da yer veren Bakan Güllüce, "AB direktiflerine uyma gayretimiz var. En son bir değişiklik yaptık. Öyle bir yansıtıldı ki, sanki ÇED'i kaldırmışız oysa birtakım şeyler daha ağırlaştırıldı. Artık biz de Avrupa ile bu noktada boy ölçüşebiliriz dediğimiz için işi zorlaştıran ÇED'i daima almak ve biraz daha işi zorlaştıran bir yola gitmişizdir" değerlendirmesinde bulundu.

Yemekte, geçmişten bugüne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bakanlık yapmış şahısların bilgileriyle bakanlık faaliyetlerine yer verilen "Nafia Nezaretinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına" adlı kitap da armağan edildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar