Güllüce: En helal milletiz

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir statüsüne kavuşan Ordu'da ilk kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Güllüce: En helal milletiz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi ortaklığında sürdürülecek ‘kentsel dönüşüm’ protokolü imzalandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bünyesinde imzalanan protokol kapsamında Ordu’nun 4 ilçesinde kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen protokol imza törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener, Mustafa Hamarat, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları ve protokol mensupları ile halk müessese müdürleri katıldı.

“KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK”

Törende bir konuşma oluşturan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun kentsel dönüşüme gereksinimi olduğunu fakat yeni Büyükşehir oldukları için ekonomik güçlerinin yetmediğini, bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile müşterek devinim ettiklerini söyledi.

İlk aşamada rezerv alanlarını inşa edeceklerini belirten Başkan Yılmaz, hiç bir mülk sahibinin mağdur edilmeyeceğini söyledi. 

“BİZ KİMSEYİ SÖMÜRMEDİK”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kentsel dönüşüm konusu için yapılan her şeyin bu ülkenin kaynaklarıyla yapıldığını belirterek, “Kentsel dönüşüm konusu için 1 milyar dolar nakit bulamayan bir ülkeden 200 milyara yakın kazanç yapabilecek bir memleket biçimine geldik” diye konuştu.

Bakan Güllüce, kentsel dönüşüm konusu için ne yapılıyorsa bu ülkenin öz kaynaklarıyla yapıldığını belirterek, “Ne yapıyorsak alın terimiz ile yapıyoruz. Gelişmiş devletler benzeri diğer halkaların sırtına binerek, 140 milyon zenciyi esir şekilde çalıştırarak bir şey elde etmiş değiliz biz. Afrika’dan onları getirerek onları satarak çalıştırıp yaptığımız bir işimiz yok. 1 milyar nüfusun üstündeki Hindistan'ı yüzlerce sene sömürerek, Afrika'nın yarısını sömürerek, perişan ederek, aç bırakarak elde ettiğimiz bir şey yok” halinde konuştu.

“DÜNYADA ALIN TERİ İLE KAZANAN EN HELAL MİLLETİZ”

Bakan Güllüce, şöyle devam etti: “Dünyadaki hiç bir halkın bizden alacağı 50 kuruş alın teri bedeli yoktur. Biz alnımızın teri ile helal yaptık. Bizi diğer ülkelerle kıyaslamayın. Biz düzeyi incir, domates satarak fazla fazla şükür şimdi endüstri ürünleri satarak alın terimiz ve emeğimizle hiç bir halkın emeği ile oynamadan yapıyoruz. Dünya halkları bünyesinde elin teri ile ele geçiren en helal milletiz biz. Kentsel dönüşüm etabında muhtelif söylemler oluşacaktır. Halka karşın diye bir şey olmamakta o 1950’li senelerde kaldı. Biz halka birlikte olursak ayakta kalırız diye düşünenlerdeniz.”

“ELEKTRİK ANAHTARI YAPAMAZKEN BUGÜN HELİKOPTER YAPIYORUZ”

Türkiye’nin giderek geliştiğini belirten Bakan Güllüce, şöyle konuştu: “Dünyada tapu yönünde iddialı bulunan bir ülkeyiz. Biz kendi gemisini, en teknolojik saldırı botlarını kendisi yaptığımız bir ülkeyiz. Ülkemizi savunacak gücümüzü sağlayacak silahları oluşturan bir Türkiye'yiz. İşte yeni Türkiye budur. Ben iş liseliyim ve bize elektrik anahtarı verirlerdi. O elektrik anahtarının peşinde 'Made In Bulgar' yazardı. Elektrik anahtarı yapamayan bir ülkeden helikopter oluşturan bir Türkiye'ye geldik. Bu ülkenin üstünden oyun oynamaya kalkanlar etnik bina ayırımı yaparak bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar mezhep farkıyla ayrımcılık yapanlar ambulanslar yakanlar varmı var. Bizde ne yapacağız aklımızı kullanacağız. Onun bunun bize fitnelik yapmasına, bölücülük yapmasına, bizi birbirimize düşürmesine mani olacağız 78 milyon daima bir araya gelerek bir birimize sarılacağız ve Türkiye'ye karşı emeller besleyenlere patlayın çatlayın biz bir olduk canlı olduk diyeceğiz.”

“200 MİLYARLIK YATIRIM YAPIYORUZ”

Türkiye’nin dünya yapı sektöründe 2. sırada bulunduğunu, bugün bundan sonra 200 milyar lirayı aşacak nitelikte kazanç yaptığını vurgulayan Bakan Güllüce, “2001 yılına bir gidin. 1 milyar dolar kredi alabilmek için, o zamanki Başbakanlar ve Bakanlar bu milletin binlerce yıllık haysiyetine onuruna karşın o parayı bulamıyordu. Haysiyetimiz pahasına, onurumuz pahasına, şerefimiz pahasına 1 milyar dolar borç bulamıyorduk. Peki şimdi beri geldiğimiz de parmaklarım, AK Parti hükümetinin bir Bakanı şekilde 160 katrilyon (milyar) liralık kazanç ÇED’nin imzasını attı. Bu Bakanlığımızın yatırımları, vilayetlerde de 40 katrilyonluk (milyarlık) kazanç ÇED'leri imzalandı. Yani 1 milyar dolar nakit bulamayan bir ülkeden 200 katrilyona yakın kazanç yapabilecek bir ülkeye geldik. İşte yeni Türkiye bu. Türkiye'yi dünyanın en güzel en yaşanabilir ülkelerinden birisi biçimine getirmede kentsel dönüşümü bu ülkeye uyduracağız” izahatsında bulundu.

Konuşmaların peşinden ‘Ordu Kentsel dönüşüm’ protokolü Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bünyesinde imzalandı. 

Bakan Güllüce, imza töreninin peşinden Ordu Valiliği’ni ziyaret etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar