Gül'le görüşmesinden sonra Arınç'tan ilk açıklama

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün görüşen Bülent Arınç, ülke meselelerini görüştüklerini, polemik konusunu ise daha fazla uzatmak istemediğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Gül'le görüşmesinden sonra Arınç'tan ilk açıklama

Son Haberler Logo

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün önce Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile daha sonra Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün ile görüşmesiyle ilgili ilk açıklama Arınç'tan geldi.

Habertürk'ten Sibel Erdem'e konuşan Arınç şunları söyledi: "Farklı anlamlar yüklememek lazım. Dün Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüler, gündüz de Ankara'daydılar, akşam da ben davet ettim. Mesele bundan ibaret, dostane bir ziyaret. Bir araya geldik. Biz bu partinin kurucularıyız, iyi bir AK Partiliyiz, trollerin troliçelerin ne dediğinin önemi yok."

"Erdoğan'a kırgın mısınız?" ve "Bu konu gündeme geldi mi?" sorusuna cevap veren Arınç, "Hissi konulara girmemek lazım. Ben cevap verdim, edepli terbiyeli cevaplardır bunlar. Umarım herkes bu açıklamalardan bir ders çıkarmıştır. Hükümetimizi ve ülke meselelerini görüştük, faydalı oldu" dedi.

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

CNN Türk’ün Gül’e yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Erdoğan ve Gül önce İstanbul'da bir davette, ardından düğünde bir araya geldiler. Sonrasında iki telefon görüşmesi yaptılar ve yüz yüze görüşme kararı verdiler. Erdoğan, Ankara'da tedavi görmekte olan anne-babasını ziyaret için başkentte bulunan Gül'ü resmi konutuna davet etti. İkili 9 Şubat’ta Beştepe Devlet Konukevi’nde akşam yemeğinde bir araya geldi ve buluşma yaklaşık 3 saat sürdü.

Yakın çevresi son tartışmalardan çok rahatsız olduğunu belirttikleri Gül'ün, "Hepimiz aynı gemideyiz. Aynı davanın insanlarıyız" görüşünü bu yemekte paylaştığını ifade etti; görüşmenin çok olumlu bir havada geçtiğini belirttiler. 

Edinilen bilgilere göre, 1 Mart tezkeresi konusu ise Erdoğan-Gül görüşmesinde gündeme gelmedi.

BİR GÜN SONRA BULUŞMA

Bu yemekten bir gün sonra Gül bu kez Arınç'ın evinde Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Hüseyin Çelik ve Suat Kılıç ile bir araya geldi. Gül'e yakın kaynaklar, "Abdullah Bey dün ne konuştuysa bugün de aynısını konuştu. Sadece saygı duyulan bir insan sıfatıyla" vurgusunu yaptılar. Buna göre, Gül dünkü yemekte, "Biz hepimiz aynı gemideyiz, bu gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz. Terör ve dış politikadaki konular ciddi sorunlar ve gelişmeler varken, enerjimizi başka şeylere harcamak yanlış olur. Partide dün görev yapanların da bugün görev yapanların da itibar ve şerefi önemlidir. Trollerin yaptıkları ne kadar yanlışsa basın üzerinden konuşmak da o kadar yanlıştır" görüşlerini paylaştı.

Diğer yandan CNN TÜRK'e konuşan Bülent Arınç da, "Dostane bir ziyaretti. Ben kendim davet ettim. Ülkenin tüm meselelerini konuştuk. Biz hep beraber AK Partiliyiz" dedi.

Ayrıca CNN TÜRK'ün ulaştığı kaynaklar, Arınç'ın açıklamalarıyla başlayan tartışmadan sonra, "Yeni bir siyaset hareketi gündeme gelebilir" iddialarını kesin bir dille reddetti. Parti içi muhalefet olgusunun da AK parti geleneğinde bulunmadığına dikkat çektiler.

 

Yorumlar