Gülen'in bel bağladığı Yahudi senatör kim çıktı?

'Filistinlileri boğmak gerek' diyenlerle işbirliği yapıyorlar

Google Haberlere Abone ol
Gülen'in bel bağladığı Yahudi senatör kim çıktı?

Taha Dağlı'nın yazısı

ABD’li senatörlerin Türkiye’yi şikayet mektubu pis bir ittifakı gözler önüne serdi. Bakın Gülenciler, kimlerle işbirliği halinde.

Paralel medya ABD’li senatörlerin Erdoğan karşıtı imza kampanyasını son dakika haberi şekilde duyurdu. 74 senatör, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’e mektup yazıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuşmasını istemiş.

İmza kampanyasını başlatan iki senatör var. Biri Demokratlardan Chuck Charles Schumer Öteki ise Roger Wicker.

İkisi de enteresan isimler. Özellikle de Chuck Schumer, kendisi bir Yahudi, ABD’deki Yahudi lobisinin mühim politikacılarından birisi tıpkı sürede Filistin düşmanı. İsrail’in Gazze ablukasının en iri savunucularından.

Mesela 2012’de İsrail’e çağrıda bulunuyor, “Filistinliler yola gelene kadar ekonomik şekilde boğulmalı” diyor.

Peki suçları neymiş kendi topraklarında ölüme terk edilen Filistinlilerin, onu da açıklıyor, paralelcilerin bel bağladığı senatör, diyor ki, “Filistinliler İsrail’i tanımıyor, Tevrat’a inanmıyor, Davut’a inanmıyor”.

Yani Müslümanlar, o vaziyette hepsini boğmak gerek.

Kerry’e Türkiye meselesi için yalan dolanlarla yazılan mektubun iki mimarından Öteki ise Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker.

Wicker de bir İsrail destekçisi, Filistin direnişinin engellenmesi için bir fazla aşırı önerisi var. Ayrıca Filistin yönetimini de çoklukla İsrail’i BM’e ve BM’ye bağlı Savaş Suçları Mahkemesine şikayet etmemesi için uyarıyor, “Filistin yönetiminin İsrail’i şikayet için BM’ye gitmesi engellenmeli” diyor.

Tabi bu adların Gülen’le irtibatlarını anlatmaya lazım yok. Gülen’in ABD’deki organizasyonlarında davetliler listesinde adları daima üst sıralarda.

Şimdi sormak lazım, bu paralelcilere, Erdoğan’a yönelik bir iftira kampanyası uğruna kimlerle işbirliği yaptığınızı biliyor musunuz yok ise bilmeden mi bu tezgaha cihaz oluyorsunuz?

Senatörler, Türkiye’deki matbuat özgürlüğünden sıkıntı duyuyormuş, tutuklu gazetecilerin hür bırakılmasını istiyormuş, bir sürü gazeteci Erdoğan yüzünden işsiz kalmış diye ABD Dışişleri Bakanına şikayette bulunuyor.

Peki bu senatörler, Türkiye’nin iç meseleleriyle uğraşıp, sıkıntı duyacaklarına, evvela kendi görevleri bulunan işleri yapsalar ya.

Mesela kendi ülkelerindeki matbuat yasakları, polis şiddeti benzeri kanlı sorunları düzeltmeye çalışsalar ya.

ABD’de daha 2 gün evvela polisler, zihinsel engelli bir genci, evinin önünde, hem de annesinin yanında, kurşuna dizerek katlettiler. Hemen derhal her hafta polis sokak ortasında bir siyahı öldürüyor.

Kaldı ki daha Ferguson olaylarını görüntülemeye çalışırken, gazetecilik yapması direkt engellenen, polis sebebi ile kamera önünde tartaklanarak göz altına tahsil edilen Anadolu Ajansı muhabiri Bilgin Şaşmaz’ın başına gelenler var.

Ey ABD’li senatörler madem demokrasi için bir şeyler yapacaksınız evvela kendi ülkenizdeki pislikleri temizleyin. Pislik diyorum sebebi ise 2 hafta evvela Obama dahi polis teşkilatının rasist olduğunu itiraf etti.

Taha Dağlı-
[email protected]
[email protected]

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar