Gül'den ters köşe yapan 'Şah Fırat' çıkışı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘Şah Fırat' operasyonunda Suriye'de bir toprak kaybı olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gül'den ters köşe yapan 'Şah Fırat' çıkışı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘Şah Fırat’ operasyonunda Suriye’de bir toprak kaybı olmadığını söyleyerek, “Süleyman Şah Türbesi’nin nakledilmesi doğru bir karar olmuştur” dedi.

Geçen hafta İç Güvenlik Paketiyle ilgili 'Gözden geçirilmesi gerekli. Polise bu kadar yetki fazla' demişti. Muhalefet partililerin de İç Güvenlik Paketine karşı mevcut bulunan tutumları ortadayken Abdullah Gül'ün bu açıklaması muhalefetin beklentilerini boşa çıkardı.

Özel bir hastanede tedavi gören babası Ahmet Hamdi Gül’ü ziyaret etmek için Kayseri’ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk ziyaretini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören bir yakınına yaptı. Buradan babasının yatacağı hastaneye geçen Gül, daha sonra Kocasinan Belediyesi’nin yeni başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Burada gazetecilerin gündeme yönelik sorularını cevap veren Gül, Süleyman Şah Türbesi’nin nakledilmesine ait konuştu.

Malatya’da ki kazada şehit bulunan 4 üsteğmene Allah’tan rahmet arzulayan Gül, “Tabii şehitlerimize rahmet diliyorum. mühim bir kayıptı. Bir kaza oldu. Hava Kuvvetleri Komutanını aradım. Başsağlığı diledim. Şehitlerimizin ailelerine de başsağlığı diliyorum” dedi.

"ŞAH FIRAT OPERASYONU DOĞRUYDU"

Gül, Şah Fırat Operasyonu hakkında şunları söyledi:

“Süleyman Şah Türbesi’nin nakledilmesi doğru bir karar olmuştur. Suriye, uzun süredir kaosun içinde bir ülke. Oradaki türbenin korumamızın fazla fazla zor olacağını daha öncelikle yaptığım açıklamada da söylemiştim. Bir toprak kaybı söz konusu değildir. 10 dönüm toprağa karşılık sınırımıza yakın 10 dönümlük bir toprak ile takas edilmiştir. Toprak kaybı yoktur. Suriye’de ki bu kaosun uzun süreceği kanaatindeyim. Aynı toprağı Türkiye sınırımızda oluşturarak yapıldı. Bu tip meselelerde daha birlikte bir davranış ortaya serilebilir lakin siyasal ortam böyle bir diyaloğu ortaya çıkarmıyor. Üzücü bulunan bu. Türkiye’nin aslına fazla fazla kocaman mühim meseleleri var. İleride karşılaşabileceği fazla fazla kocaman mühim meseleleri var. Bu meselelerde Türkiye’nin birlikte devinim edebilmesi lazım. Bu yapılırsa inanıyorum ki böyle kocaman meselelerde tek ses çıkar. Bunun için paylaşmak gerekir. Türkiye’de siyasal ortam bunu bir anda ortaya çıkartmıyor. Dolayısıyla yapılan şey doğruydu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar