Güldal Mumcu: Kadınlar siyasette daha çok yer almalı

Bugüne kadar Meclis'ten 9 binin üstünde erkek milletvekili gelip geçtiğin belirten TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, kadınların ise 300'ün üzerine biraz çıkabildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Güldal Mumcu: Kadınlar siyasette daha çok yer almalı

Bugüne kadar Meclis'ten 9 binin üstünde erkek milletvekili gelip geçtiğin belirten TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, kadınların ise 300'ün üzerine biraz çıkabildiğini söyledi. Kadınların siyasette daha çok yer alması gerektiğini kaydederek, "Şu anda ise 79. Kadının Meclis'teki sayısının artması için kadınlarımızın çok çalışması, erkeklerin ise kadın erkek eşitliğine önem vermesi gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.

CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolyısıyla Şehzadeler Kıraathanesi'nde düzenlediği programda konuşan İzmir Milletvekili Mumcu, kadınların siyasetteki öneminden bahsetti. Dünya nüfusunun yaklaşık yarısının kadın ve yarısının erkek olduğunu vurgulayarak, “Bu eşitlik bütün ülkelerde, illerde var. Bu eşitliği siyasete taşımamız lazım. Toplumun her alanında birlikte ve beraber olmamız gerekiyor. Ulu Önder Atatürk, Kastamonu'da öğretmenlere şöyle demişti: 'Kabil midir ki toplum, bir kadın ve bir erkekten oluşur? Kabil midir ki nüfusun yarısını zincirle yere bağlı tutalım, diğer kısmını bırakalım da o ülke refaha ulaşsın? Bu mümkün değil, adımlar birlikte atılacaktır.' Onun açtığı yolda adımları birlikte atmak için çok emek sarfettik ve hâlâ sarfetmeye devam ediyoruz. Çalışan kadınların hali perişan. Kadınların çalışmasına izin yok, özellikle bu iktidarda ama CHP iktidara geldiğinde her şeyin dengesi ve sevgisi yerini bulacak. Siyasette kadının yer alması çok güç ama Manisa'da kadın kolları başkanımız, ön seçim geçirerek belediye meclis üyesi olmuş. Demek ki kadının siyasetteki emeği ziyan olmamıştır.” dedi.

Programa CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, İl Başkanı Cahit Kaplan, Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Özgür Özel, Yunusemre Belediye başkan adayı Ali Arslan ve partili kadınlar katıldı. CİHAN

Yorumlar