Gül: TIR ile Türkmenlere yardım götürüldüğü söylendi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay'da yaşanan TIR olayına ilişkin, "Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren bir TIR olduğunu söylediler.

Google Haberlere Abone ol
Gül: TIR ile Türkmenlere yardım götürüldüğü söylendi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay'da yaşanan TIR olayına ilişkin, "Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren bir TIR olduğunu söylediler. Bu çerçevede bakmak gerekir. Çeşitli güvenlik sebeplerinden dolayı sır çerçevesi içine giren devlet güvenliğini ilgilendiren bir şey.” dedi.

Habertürk televizyonunda canlı yayın konuğu olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; Hatay’da savcılık emriyle jandarma tarafından durdurulan, ancak devlet sırrı gerekçesiyle aramasına müsaade edilmeyen TIR ile ilgili şunları söyledi; “Suriye'de olanlar Türkiye için de ciddi bir tehdit durumunda. Suriye’nin her yeri yıkıldı. Türkiye’ye de yakın yerlerde radikal gruplar ortaya çıktı. Suriye rejiminin havadan açılan saldırılara karşı ezilen ve kış kıyamette çok zor şartlarda kalan Türkmen gruplar var. Suriye’deki Türkmen gruplara yardım yapmak bizim borcumuzdur. Sadece Türkmenlere değil tüm Suriyelilere. Bu TIR meselesinin Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren bir TIR olduğunu söylediler. Bu çerçevede bakmak gerekir. Çeşitli güvenlik sebeplerinden dolayı sır çerçevesi içine giren devlet güvenliğini ilgilendiren bir şey.”

Sıklıkla gündeme gelen genel af ile ilgili açıklama yapan Abdullah Gül, “Af kelimesi tehlikeli bir kelime. Bunlar bir kez ağza alınır bunun nereye gideceği belli olmaz. Bildiğim kadarıyla hükümet tarafından böyle bir çalışma görmedim” diye konuştu
CİHAN

Yorumlar