Gül: Lüzumsuz dedikodular içine girmezsek büyük hizmetlere yenileri eklenecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir ülkeyi gelişmiş yapan, büyük yapan, güçlü yapan ve o ülkenin yöneticilerini vatandaşlarının karşısında mutlu edenin hizmetleri devreye sokabilmek olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gül: Lüzumsuz dedikodular içine girmezsek büyük hizmetlere yenileri eklenecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir ülkeyi gelişmiş yapan, büyük yapan, güçlü yapan ve o ülkenin yöneticilerini vatandaşlarının karşısında mutlu edenin hizmetleri devreye sokabilmek olduğunu söyledi. Türkiye’de birkaç ay önce herkesin gurur duyduğu Marmaray projesinin gerçekleştiğini ve şimdi de metro açılışlarının gerçekleştiğini kaydeden Gül, “Bütün bunların yapılabilmesi için bir memlekette önce huzur, istikrar ve barış gerekir. Yoksa enerjimizi lüzumsun dedikodulara harcarız. Ama halka hizmet etmek için enerjilerimizi sinerji haline dönüştürebilmemiz için istikrar ve huzur her şeyin başıdır. Şüphesiz ki demokrasilerde çoğulculuk vardır. Şüphesiz ki demokrasilerde farklı fikirler vardır. Ama bunların hepsinin medeni bir şekilde yarışması da demokrasinin bir şartıdır. Ülkemizde istikrarı koruduğumuz süre içerisinde lüzumsuz dedikodular, kavgalar içine girmediğimiz süre içerisinde bu 10 yıl içinde ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa bunlara yenilerinin ekleneceğine hiç kimsenin şüphesi olmasın.” açıklamasında bulundu.

Ankara trafiğini rahatlatması amacıyla yapımı tamamlanan Batıkent-Sincan metro hattı hizmete girdi. Metronun açılışı için Harikalar Diyarı’nda yapılan törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Bugün bu güzel eseri hep beraber açmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Biraz önce hep beraber buraya Batıkent’te metro ile geldik. Bundan sonra sizlerde bu metroyu her gün kullanacaksınız. Yollarda geçen zamanlarınıza acıdığınız zamanlarınıza bundan sonra acımayacaksınız. Sıkıntıları yaşamayacaksınız. Bütün Ankaralı vatandaşlarımıza özellikle Sincan ve çevresindeki vatandaşların hayatını kolaylaştıran bu metronun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, burada bir fiil çalışan yerli yabancı şirketlere işçisinden mühendisine teknisyenine kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Bu projelerin gerçekleşmesi için esas karar verenler ve bununla ilgili finansmanı sağlayanlar ve bizzat takip edenler başta değerli kardeşim Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma Bakanları Lütfi Elvan beye buraya gelince önce gözlerim aradı kendisini Binali beyi göremedim ama aramızda değil altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesinde Türkiye’nin her tarafında gerçekleşirken bakan olduğu sürece çok büyük hizmetleri geçti, Ankara Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Melih Gökçek beye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

'METROLARI YAPMAKTA GECİKEN BİR ÜLKEYİZ'

Metroları yapmakta geciken bir ülke olduğumuzu ve aslında metroların dünyanın büyükşehirlerinde 200 sene önce yapılmaya başlandığını anlatan Gül, “O yıllarda İstanbul’da bizde başlamıştık ve hatta Karaköy dünyanın ilk metrolarından birisidir Osmanlı zamanında başladı ama daha sonra ara verdik bu günlere kadar geldi. Şimdi çok şükür özellikle son 10 yıl içerisinde İstanbul ve Ankara’da çok hızlı bir şekilde metro hizmetleri gelişiyor. Newyork’u Londra’yı Paris’i Moskova’yı bilenler bilir yerin üstündeki kadar yerinde altındaki yollar vardır. Yerin üstünde caddelerde sokaklarda gördüğümüz insanlar kadar insanlarda yerin altında seyahat etmektedir. Türkiye’de Ankara ve İstanbul’u bu hale getirmek için uğraşılıyor. O yüzden bu hizmetler değerli ve büyük hizmetler.” şeklinde konuştu.

Bir ülkeyi gelişmiş yapan, bir ülkeyi büyük yapan, bir ülkeyi güçlü yapan ve o ülkenin yöneticilerini vatandaşlarının karşısında mutlu yapan hizmetleri devreye sokabilmek olduğunu anlatan Gül, “Türkiye çok şükür ki bunları gerçekleştirmeye başladı. Bundan birkaç ay önce herkesin gurur duyduğumuz Marmaray projesi gerçekleşti şimdi de bu metroları gerçekleştiriyoruz. Bütün bunların yapılabilmesi için bir memlekette önce huzur, istikrar ve barış gerekir. Yoksa enerjimizi lüzumsuz dedikodulara harcarız. Ama halka hizmet etmek için enerjilerimizi sinerji haline dönüştürebilmemiz için istikrar ve huzur her şeyin başıdır. Şüphesiz ki demokrasilerde çoğulculuk vardır. Şüphesiz ki demokrasilerde farklı fikirler vardır. Ama bunların hepsinin medeni bir şekilde yarışması da demokrasinin bir şartıdır. Ülkemizde istikrarı koruduğumuz süre içerisinde lüzumsuz dedikodular, kavgalar içine girmediğimiz süre içerisinde bu 10 yıl içinde ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa bunlara yenilerinin ekleneceğine hiç kimsenin şüphesi olmasın.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar