Gül: HSYK'da temel kriterleri bozmamak şartıyla birşey yapılamaz diyemem

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Habertürk televizyonuna konuk oldu. Avrupa Birliği (AB) konusunda yeni bir atılım yapılması gerektiğine inandığını vurgulayan Gül, "Avrupa Birliği müzakere sürecini yeniden canlandırmamız gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Gül: HSYK'da temel kriterleri bozmamak şartıyla birşey yapılamaz diyemem

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Habertürk televizyonuna konuk oldu. Avrupa Birliği (AB) konusunda yeni bir atılım yapılması gerektiğine inandığını vurgulayan Gül, "Avrupa Birliği müzakere sürecini yeniden canlandırmamız gerekiyor. Sonunda üye olunur olunmaz, bu ayrı bir konu." dedi.

Önemli olanın AB üyesi bir ülke gibi olunması gerektiğini dile getiren Gül, ama o noktaya gelmek için bu reformlara hız vermek gerektiğini ifade etti. Gül, Avrupanın da çok kolay ulaşmadığını ve çok büyük acılar yaşandığını kaydetti. HSYK'nın yapısı üzerinde yapılması düşünülen değişiklik konusunda ise Gül, "Böyle bir çalışma var mı yok mu bilmiyorum. Doğrusu bilmiyorum. Önemli olan ne yapılacak. Yapılan, vaktiyle işbirliği içinde yapılmıştı. Epeyce AB kriterlerine uygun bir şekilde gerçekleşmiştir. Temel kriterleri bozmamak şartıyla bir şey yapılamaz diye bir şey diyemem." şeklinde konuştu.

Farklı farklı sebeplerden dolayı yargıdan şikayet edildiğini anlatan Gül, "Çok dikkat etmemiz, en çok korumaya mazhar, mecbur olduğumuz kurum yargıdır. Hukukun gerçekten üstünlüğünü, yargının verdiği kararların vicdanlarda yer edinebilmesi için yargının korunması gerekir. En başta buna kendilerinin dikkat etmesi gerekir." dedi.

Yargı mensupları, yargı kurum olarak çok daha hassas ve dikkatli olması gerektiğinin altını çizdiğini belirten Gül, "İlkeli bir bazda, prensipli bir şekilde baktığınızda, yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı her şeyin başında gelir. Hepimiz ilkeli ve prensipli olmalıyız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar