Gül: Defakto gelişmelere müsaade edilemez

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın kuzeyinde yaşanan gelişmelerin çok yakından takip edildiğini belirterek, "Kabul edilebilir bir şey değil. Yoğun bir istişare var. Defakto gelişmelere müsaade edilemez.” dedi.Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya...

Google Haberlere Abone ol
Gül: Defakto gelişmelere müsaade edilemez

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın kuzeyinde yaşanan gelişmelerin çok yakından takip edildiğini belirterek, "Kabul edilebilir bir şey değil. Yoğun bir istişare var. Defakto gelişmelere müsaade edilemez.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde ‘Cumhuriyet ve Liyakat Nişanları Tevcih Töreni’ne katıldı, ardından kuliste gazetecileri sıcak gündeme ilişkin sorularına muhatap oldu. IŞİD örgütünün Musul ve Tuzhurmatu’u ele geçirip ardından Kerkük’e saldırması üzerine Irak’ta yaşanan gelişmelere değinen Gül, ”Çok yakın takip ediyoruz. Hem askeri hem siyasi olarak hem bakanlık, silahlı kuvveteler koordinasyon toplantıları yapılıyor. Kabul edilebilir bir şey değil. Yoğun bir istişare var. Defakto gelişmelere müsaade edilemez.” diye konuştu.

Gül, Türkiye’nin sınırlarının güvenlik altına alınması için bölge ülkeleriyle istişareler yapılması konusunda ise şu anda Bağdat ile ilişkilerin arzu edilen seviyede olmadığını, böyle bir temel meselede temasların ve istişareleri olmasında fayda gördüğünü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanı adayı konusundaki soruya ise “Birazcık daha bekleyin zaten çok az kaldı.” karşılığını verdi.

CİHAN

Yorumlar