Gözleri dolan MHP’li Vural, idam cezasına destek sinyali verdi

Basın toplantısında PKK’nın öldürdüğü bebeklerin fotoğraflarını gösteren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın zaman zaman gözleri doldu. İdam cezasıyla ilgili düzenlemenin gündeme gelmesi durumunda değerlendireceklerini belirten Vural,...

Google Haberlere Abone ol
Gözleri dolan MHP’li Vural, idam cezasına destek sinyali verdi

Basın toplantısında PKK’nın öldürdüğü bebeklerin fotoğraflarını gösteren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın zaman zaman gözleri doldu. İdam cezasıyla ilgili düzenlemenin gündeme gelmesi durumunda değerlendireceklerini belirten Vural, pazartesi günü eski bakanlarla ilgili önergelerin Meclis TV tarafından verilmesi için başvuru yaptığını duyurdu.

MHP’li Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Savcılığın 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili takipsizlik kararı vermesini de değerlendiren Vural, “Yargı 17 ve 25 Aralık operasyonları ile ilgili baskı altındadır. Yönlendirme altındadır.” dedi.

Çocuk cinayetlerinin sorulması üzerine MHP’li Vural, PKK tarafından öldürülen çocukların fotoğraflarını gösterdi ve gözleri doldu. Zaman zaman öfkesine hakim olamayan Vural, “Vicdansızlar. Bununla ilgili idam kararını kaldıran siz değil misiniz? Böylesine bir teröristi muhatap alan siz değil misiniz? Şimdi vicdandan bahsediliyor. MHP olarak biz insanlık suçu olan böyle suçlarla ilgili idam cezasının geri gelmesinin değerlendirilmesi gerektiğini çok önceden söyledik. Başbakan ne diyor? Vicdanı mı sızlamış? Hangi vicdandan bahsediyorsunuz? Bugünküleri yapanların da vicdanı yok. Bu bir vahşiliktir. İnsanlıkla yakından uzaktan hiçbir alakası olmayan bu girişim karşısında umarım Parlamento'da MHP’nin ortaya koyduğu bir tavır gibi tavır oluşur. Bu tip olaylarda idam cezasının terör olmak üzere yeniden değerlendirilmesi konusunda MHP olarak biz de ne yapılması gerektiğini birlikte değerlendiririz.” şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN, PARALEL CEMAAT KURMA PEŞİNDE"

Paralel devlet iddiaları ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Vural, “Başbakan Erdoğan cemaatle ilgili olarak devlet içinde bir yapılanma olduğunu, paralel yapı ile mücadele ettiklerini ifade ediyor. Aslında derdi devlet içinde paralel yapı ile mücadele olsaydı Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan paralel facia ile uğraşırdı. Görülmektedir ki bunun arkasında bir çeteleşme ile ilgili arayış vardır. Sanki kendisi bir cemaatle rekabet halinde. Dershanelerle, yurtlarla, Türk okulları ile uğraşıyor. Bunlar eğitimle ilgili meselelerdir. Erdoğan paralel bir cemaat kurma peşinde. Herhalde siyaset sonrası bir tayyiban cemaat oluşturmak hevesinde.” ifadelerini kullandı.

MECLİS TV’NİN PAZARTESİ YAYIN YAPMASI İÇİN BAŞVURU YAPTI

Pazartesi günü eski bakanlarla ilgili verilen soruşturma önergeleri Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Bu görüşmenin Meclis TV tarafından verilmesi için Vural, Meclis’e başvuru yaptığını da basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. CİHAN

Yorumlar