Gözler Davutoğlu'nun yapacağı açıklamada

Beştepe'de dün yapılan görüşmeden sonra basında yer alan iddialar giderek artarken; Başbakan Davutoğlu'nun bugün yapacağı açıklama merakla bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Gözler Davutoğlu'nun yapacağı açıklamada
Ankara dün son ayların en kritik günlerinden birini yaşadı. Aralarında bazı konularda görüş ayrılıkları olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yapılması gereken görüşmeyi bir gün öne alarak dün yaptılar. Görüşmenin öne alınmasıyla birlikte, zaten basında yer alan görüş ayrılıkları iddiaları yerini "istifa" iddialarına bıraktı. Beştepe'de saat 18.00'da başlaması gereken görüşme 45 dakika gecimeyle başladı. Yaklaşık 100 dakika süren görüşmeden sonra Cumhurbaşkanlığı'ndan kısa bir açıklama yapılarak, "Olağan bir görüşmeydi. Gerekliaçıklamaları sayın Başbakan yapacaktır" denildi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ise yarın yapılacak AK Parti MYK toplantısından sonra gerekli açıklamanın yapılacağı belirtildi. 

YARIN AÇIKLAMA YAPILACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, partisinin bugün düzenlenecek MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, bugün partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi. 

Alınan bilgiye göre, Davutoğlu, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde, saat 11.00'de, MYK'yı toplayacak. Davutoğlu, daha sonra basın toplantısı düzenleyecek. 



AK PARTİ KONGREYE GİDİYOR İDDİASI

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de konuşan CNNTürk Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise çok önemli bir kulis bilgisini paylaştı. Kulislere göre AK Parti Ramazandan önce, Mayıs ayında kongreye gidiyor. 

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ise kendisine gelen bilgilere göre de kongreye gidildiğini söyledi.
 Selvi, "Kongreye gidiliyor hem de yarın Sayın Başbakan MYK üyeleriyle toplantıdan sonra bir basın toplantısı yapacak. Ve bu basın toplantısında 15 – 20 gün içerisinde Ramazan ayından önce AK Parti’nin olağanüstü kongreye gitme çağrısı yapacak,  bu büyük ölçüde netleşti. Sayın cumhurbaşkanı ile görüşmelerinde de kongre ile bu işin çözülmesi yönünde ortak karar aldıkları belirtiliyor. Sayın Davutoğlu aday olmayacak öyle gözüküyor ama bunu kendisi açıklayana kadar tam bilemeyiz. Tek adayla kongreye gidilecek. Ama AK Parti’de şu anda yaşanan sonucun bir kongreye gidilmeden çözülmeyeceği noktasında bir görüş birliğine varılmış. Bir kongreye gidilerek bu işin çözülmesi kararı alınmış" diye konuştu. 



"DAVUTOĞLU ADAY OLMAYACAK"

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CNN Türk kanalında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun kritik görüşmesi hakkında ilk değerlendirmesini yaptı. AK Parti'nin Ramazan ayından önce kongreye gideceğini söyleyen Selvi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ise aday olmayacağını belirtti.



Selvi değerlendirmesinde şunları söyledi: "Gelen duyumlara göre Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın saat 11:00'da gerçekleşecek MYK toplantısında kongre kararını açıklayacak. Kongrenin Ramazan ayı öncesinde toplanması bekleniyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise kongrede aday olmayacak. Bunu kendisi açıklayıncaya kadar bilemeyiz tabii ki ancak bu görüş ayrılığının kongreye gidilmeden çözülemeyeceğinin ortak kararına varılmış" diye konuştu. 

Yorumlar