"Götürdükleri para ile atama bekleyen 300 bin öğretmene 30 yıl maaş ödenebilir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddiaları üzerinden hükümeti eleştirmeye devam etti.

Google Haberlere Abone ol
"Götürdükleri para ile atama bekleyen 300 bin öğretmene 30 yıl maaş ödenebilir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddiaları üzerinden hükümeti eleştirmeye devam etti. Kılıçdaroğlu, “Yürüttükleri paranın miktarı, TBMM’de üstü kapatılmaya çalışılan savcılığın iddianamesinde yer alıyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 52 milyon dolar rüşvet almış. İçişleri Bakanı: 10 defa da 10 milyon dolar. Egemen Bağış, Allah’ın kelamı ile dalga geçen adam. ‘Bakara Makara’ deyip Kuran’la alay geçen bu adam. Bu adamda 3 seferde 1,5 milyon dolar götürmüş. Bunların hepsi doğru. Diyorum ki: Mal varlığınızı açıklayın. Korkularından açıklayamıyor. Götürdükleri paranın miktarı 247 milyar. 85 milyar Euro. Bu para ile ne yapılır. 300 bin atama bekleyen öğretmene 30 yıl. Bütün emekliye, 25 bin lira ikramiye ödenebilir, 5 bin 365, F16 alınabilirdi." dedi.

Seçim çalışmalarını Kırıkkale’de sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı mitingde Başbakan Erdoğan’a yolsuzluk iddiaları üzerinden yüklenmeye devam etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında rüşvet operasyonları yapıldıktan sonra, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen telefon konuşmasında, “Sıfırladın mı?” muhabbetine dikkat çekerek, dünyada hangi Başbakan'ın evinde 30 milyon Euro olur?” diye sordu.

"NAMUSLU ADAMSA TİB KAYITLARINI YAYINLAR"

Başbakan’ın, kasetler için “montaj”açıklamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Hesabını soracağız. Montajsa, ispat edersen, hep beraber mücadele ederiz. Biz dedik: TİB kayıtlarını yayın. Yayınladı mı? Namuslu bir adamsa, o kayıtları yayınlaması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

"MİT UYARDI, BİRŞEY YAPMADI, BAŞINDA ÇÜNKÜ KENDİSİ VARDI"

MİT’in Rıza Sarraf konusunda, 18 Nisan 2013’te verdiği 3 sayfalık raporla Başbakan Erdoğan’ı uyardığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “ 18 Nisan-17 Aralık arasında hiçbir şey yapmadı. Niye yapmadı? Çünkü işin başında kendisi vardı. Onun için ona ‘Başçalan’ diyoruz. İşin özü o. Diyelim ki , bunların tamamı yanlış. Kırıkkaleli düşünsün. 4 bakanı zorla istifa etti. Bir bakanı, “Ben niye istifa edeyim. Bana verilen emri yerine getirdim.' dedi. Bunun neresi montaj?” şeklinde konuştu.

"6 OK’A MÜHRÜ BASIN, HESAP SORALIM"

Başbakan Erdoğan tarafından sürekli gündeme getirilen ‘paralel devlet’ iddialarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Hala diyor ki, ‘Paralele devlet darbe yaptı.’ diyor. Ekonomi Bakanı'na, 700 milyarlık saati paralel devlet mi taktı? 4 bakanın çocuklarının yatak odalarına 7 kasayı paralel devlet mi yerleştirdi? Çocukların yatak odalarında para sayma makinelerini, paralel devlet mi koydu? O kasaların milyonlarca doları, Euro’yu paralel devlet mi yerleştirdi. İçişleri Bakanı, sabahın 7’sinde oğlunu arıyor: ‘Ne kadar para var?’ diyor, oğlu ‘birkaç kuruş. 1 trilyon civarında var.’ cevabını veriyor. Bir İçişleri Bakanı'nın evinde 1 trilyon nakit para nasıl bulunur? Size soruyorum, helale mi ortak mı olacaksınız, yoksa harama mı? 6 ok’a mührü basın. Hesap soralım.”

“SARRAF 4 BAKANI PARA İLE SATIN ALDI”

Rıza Sarraf’ ın 4 bakanı para ile satın aldığının vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Yürüttükleri paranın miktarı, TBMM’de üstü kapatılmaya çalışılan savcılığın iddianamesinde yer alıyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 52 milyon dolar rüşvet almış. İçişleri Bakanı: 10 defa da 10 milyon dolar. Egemen Bağış, Allah’ın kelamı ile dalga geçen adam. ‘Bakara Makara’ deyip Kuran’la alay geçen bu adam. Bu adamda 3 seferde 1,5 milyon dolar götürmüş. Bunların hepsi doğru. Diyorum ki: Mal varlığınızı açıklayın. Korkularından açıklayamıyor. Götürdükleri paranın miktarı 247 milyar. 85 milyar Euro. Bu para ile ne yapılır. 300 bin atama bekleyen öğretmene 30 yıl. Emekliye 25 milyar para ödenebilir, 5 bin 365, F16 alınabilirdi.
‘Ben bu ülkede yaşıyorum.’ diyorsanız beklentiniz olacak. 53 bin emeklisi var Kırıkkale’nin. 53 emekliye sesleniyorum: Aldığınız emekli aylığı ile geçinebiliyor musunuz? 247 katrilyonu götürenler, halinizi düşünüyorlar mı?”

“SAVCILARI VE POLİSLERİ YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKARDILAR DİYE
GÖREVİNDEN ALDILAR”

Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık’ın Şeb’i Aruz günü olduğunu vurguladı. “17 Aralık bizim demokrasi tarihimiz açısından önemlidir.”diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Ayakkabı kutusundan bahsediyorlar. ‘Başçalan götürüyorsa bende ayakkabı kutusunda götürüyorum.’ diyorlar.
Bu sorunu çözmek sizin elinizde. Vicdanlı vatandaşlarınıza sesleniyorum: Helalden yana mı haramdan yana mı kullanacaksın? O oylar ananızın ak sütü gibi helaldir. AKP’ye oy verenler üzerine alınmasınlar. Onları seviyorum. 17 Aralık’ta bunların maskesi düştü. Demokrasinin önünü açın. Güzel ve temiz siyasetin önünü açın. Ahlaklı siyasetin önünü açın. Hangi inanca bakarsanız bakın özünde dürüstlük yatar. Peygamberimiz der ki: Yalanla iman bir arada bulunmaz. Sizden bunun güvencesini istiyorum. Söz veriyor musunuz? Temiz siyasetten yana, ahlaktan yana, şehitlerimizden yana, Türkiye Cumhuriyeti’nden yana oy kullanın. Hırsızlıkları ortaya çıkardı diye savcıları, polisleri, hakimleri sürdüler. Bütün dünya biliyor: Başımızda bir çete var. Bu ülkenin işsizi için ne yaptılar, emeklisi için ne yaptılar. O nedenle söylüyorum: Değiştireceğiz.”
CİHAN

Yorumlar