Görevden alma ve atamalardaki hızlılığın Yazıcıoğlu'ndan esirgenmesini eleştirdi

BBP'nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Ekici, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda polislerin görevden alınması, soruşturmaya yeni savcılar eklenmesi konusunda gösterilen hızlılığın Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmada.

Google Haberlere Abone ol
Görevden alma ve atamalardaki hızlılığın Yazıcıoğlu'ndan esirgenmesini eleştirdi

BBP'nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Ekici, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda polislerin görevden alınması, soruşturmaya yeni savcılar eklenmesi konusunda gösterilen hızlılığın Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmada gösterilmemesini eleştirdi. Ekici, Yazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili yürütülen soruşturmada işin ucunun birilerine dokunduğunda aniden görevden almalar olduğunu vurguladı.

Murat Ekici, Antalya'da partisinin Aksu ve Korkuteli belediye başkan adaylarını tanıttı. Yerel seçimlere Aksu'da İsa Yıldırım, Korkuteli'de Burhan Kuzu ile gireceklerini ifade eden Ekici, Antalya'nın BBP belediyeciliğine ihtiyacı olduğunu söyledi. Aday tanıtımının dışında gündeme ilişkin de konuşan Ekici, emniyet ve savcılıkta yaşanan gelişmelerin soruşturmaya müdahale edildiği izlenimine yol açtığı ikazında bulundu.

'İŞİN UCU BİRİLERİNE DOKUNDUĞUNDA ANİDEN GÖREVDEN ALMALAR OLUYOR'

Polis müdürlerinin görevden alınması ve yeni savcılar atanmasında gösterilen çabukluğun, 5 yıl önce helikopter kazasında vefat eden ve soruşturması Malatya'da devam eden Muhsin Yazıcıoğlu davasında gösterilmediğine dikkat çeken Ekici, "Savcılık ve emniyetteki hızlılığın aynısının Malatya'da da gösterilmesini isterdik. Bu konuda siyasi iradeye çok talebimiz oldu. Dosyanın ağır ilerlememesini, delillerin toplanmasındaki sıkıntıları dile getirdik. İşin ucu birilerine dokunduğunda aniden görevden almalar oluyor. Demek ki ülkede hukuk tam olarak işletilemiyor. Yargı ve emniyet kimine göre farklı işliyor. Sana bana göre farklı bir hukuk olmaması gerekir. Hukuk herkese eşit olmalı." diye konuştu.

Murat Ekici, soruşturmada adı geçen bakanlar için de "Görevlerinden sarfı nazar etmeleri daha uygundur." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar