Gökçek seçimi kazanırsa hizmete en çok oy veren ilçeden başlayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimi kazanması halinde hizmete kendisine en çok oy veren ilçeden başlayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gökçek seçimi kazanırsa hizmete en çok oy veren ilçeden başlayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimi kazanması halinde hizmete kendisine en çok oy veren ilçeden başlayacağını söyledi.

AK Parti Kızılcahamam ilçe seçim merkezinin açılışı yapıldı. Açılışa Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ankara'nın çevre ilçelerinin de Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacağını hatırlatan Gökçek, “Baktık ki adaletsizlik olacak, ortaya bir ölçü koyduk. Şimdi söyleyeceğim hakkaniyetli mi değil mi siz söyleyin. Dedim ki kim ilçe olarak, yüzde olarak daha çok AK Parti’ye oy verirse oradan başlayalım. Yani adaletsizlik yok. Yarış var, hepinize yapacağız. Sırasıyla dört sene içerisinde ben bunların hepsini bitirmek istiyorum. Ama önce nerden başlayacağız? Önce başlayacağımız yer en fazla oy yüzdesi verenden. Yeminle söylüyorum Ankara Büyükşehir’in oy yüzdeleri, gazetelerde de çıktı. 94 bin 477 kişi ile Kızılcahamam’ın içi dahil olmak üzere, köyleri dahil olmak üzere bir anket yaptırdık. Yaptırdığımız ankette Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin oyları aynen şöyle: MHP’nin adayı 9,81 yani 10’nun altında. CHP’nin adayı Mansur Yavaşın oyu 35,35 yani ve AK Partili Melih Gökçek’in oyu 52,81.” ifadelerini kullandı.

Genel seçimlerin farklı bir seçim olacağını belirten İşler ise “Bildiğiniz gibi milletimiz 3 Kasım 2002’de Türk baharını başlattı ve sandıkta adeta bir devrim yaptı. O çaresiz, aciz, başarısız siyasetçileri sandığa gömdü, elinin tersi ile siyaset sahnesinin dışına itti ve başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidara getirdi. Biz iktidara gelirken boş vaatlerde bulunmadık. İktidara gelirken yapabileceklerimizi söyledik ve onları yaptık, yaptıkça da sizler bizleri desteklediniz. 2007’de tekrar iktidara getirdiniz 11 puan artırarak. 2011’de de tekrar oyumuz artırarak yüzde 50 ile bizi iktidara getirdiniz. Biz gücümüzü sizden alıyoruz.” şeklinde konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına da değinen İşler konuşmasına şöyle devam etti: “Ama birileri bizi yolsuzlukla itham etmeye kalkıyorlar. Bize yalan iftira atıyorlar. Hâlbuki CHP Genel Başkanı bildiğiniz gibi SSK Genel Müdürlüğü yaptı. O zaman SSK’yı batırmak, SSK’yı zarara uğratmaktan dolayı mahkemeye verildi. Bu mahkemeden, yolsuzluktan neyi ile kurtuldu? O zaman çıkan Rahşan affından. Yoksa ceza alacaktı. Kendisi yolsuzluğun mimari olan bir şahıs bizi AK Parti’yi karalamak için bizi yolsuzlukla suçluyor. Yolsuzluk olsaydı bu hizmetler olur muydu?” CİHAN

Yorumlar