Gökçek için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için suç duyurusunda bulunuldu. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Gökçek’i ulaşım hak ve özgürlüğünü engellemek suretiyle görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla kamu davası açılmasını...

Google Haberlere Abone ol
Gökçek için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için suç duyurusunda bulunuldu. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Gökçek’i ulaşım hak ve özgürlüğünü engellemek suretiyle görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla kamu davası açılmasını talep etti.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için yaptığı suç duyurusundan söz etti. Gök, Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Tuzluçayır, Şirintepe, Şahintepe, Kartaltepe, Çağlayan, General Zeki Doğan, Aşık Veysel mahallelerinde kapsayan EGO otobüslerinin güzergahının Büyükşehir yönetimi tarafından değiştirildiğine dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde aynı hat üzerinde bir belediye otobüsünün bilinmeyen şahıslar tarafından yakılmasından sonra güzergahın değiştirilerek bölge halkının cezalandırıldığını iddia eden Levent Gök, kendisinin bir soru önergesi ile konuyu Meclis gündemine taşımasına rağmen Melih Gökçek’in hatların iptal edilmesi kararından vazgeçmediğini belirtti. Otobüsler için yapılan güzergah değişikliği ile binlerce vatandaşın işine ve evine ulaşmakta güçlük çektiğini kaydeden Gök, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçede “Şüpheli veya şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak görevi kötüye kullanmak suçundan cezalandırılmaları talebiyle kamu davası açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar