Giriş kartını unutan Muammer Güler kapıda kaldı

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, giriş kartı yanında olmadığı için ATO Congresium'a girebilmek için bir süre kapıda beklemek zorunda kaldı.Güler, koruma görevlisinin giriş kartını getirmesi için beklediği sırada gazetecilere cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
Giriş kartını unutan Muammer Güler kapıda kaldı

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, giriş kartı yanında olmadığı için ATO Congresium'a girebilmek için bir süre kapıda beklemek zorunda kaldı.

Güler, koruma görevlisinin giriş kartını getirmesi için beklediği sırada gazetecilere cumhurbaşkanı adayını “Tabi ki Recep Tayyip Erdoğan olacak.” diye açıkladı.

AK Parti, ATO Congresium'da cumhurbaşkanı adayını belirlemek için etkinlik düzenledi. Kartını unuttuğu için sıkı güvenlik önlemi uygulanan salona bir süre giremeyen Güler, beklerken gazetecilerin sorularını cevapladı. Çok heyecanlı olduklarını söyleyen Güler, “Yeni dönemde cumhurbaşkanını halkın seçecek olmasını Türkiye açısından çok önemsiyorum.” dedi.

Siyasetin içindeki bir cumhurbaşkanı Türkiye’nin idare sistemine çok yeni açılımlar getireceğini düşünen Güler, “Mevcut anayasa zaten adı konulmamış bir yarı başkanlık sistemini ifade ediyordu. Şimdi eğer bir anayasal destek bulunursa ona göre 2019 da artık Türkiye zaten yerel seçimler milletvekilliği seçimliği de bunu aynı yıla denk gelecek. O halde orada bir başkanlık sistemine gidişin önünü açacak bir dönem olmalıdır. Türkiye’de her şey değişiyor, dünya da her şey değişiyor. Bu değişime ayak uyduran partilerin en önemlisi AKP. Bu özellikle Ortadoğu'daki dünyadaki değişimi en iyi okuyan parti ve Türkiye’nin geleceğine bu anlamda çok önemli katkılar yapacak.” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI ADAYI RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

Cumhurbaşkanı adayı olarak görüşünü açıklayan Güler, “Tabi ki Recep Tayyip Erdoğan olacak. Başbakanlık için ise Gaziantep’in güzel sözü olduğunu hatırlattı. Güler, Önce ağzımızdaki cevizi kıralım der. Gaziantepliler. Önce bu işi halledelim sonra iş ona gelir inşallah.” temennisinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar