Gezi olaylarından dolayı tutuklananların aileleri Meclis'te

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Gezi olayları sebebiyle tutuklananlardan bazılarının aileleriyle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Gezi olaylarından dolayı tutuklananların aileleri Meclis'te

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Gezi olayları sebebiyle tutuklananlardan bazılarının aileleriyle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Bu ailelerin, her hafta İstanbul'da bir araya gelerek sıkıntılarını duyurmaya çalıştıklarını dile getiren Aygün, çocukların serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Gezi olayları sebebiyle 5 bin 500 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan sadece 94 kişinin tutuklu olduğunu dile getiren Aygün, Gezi Parkı Platformu olarak her cumartesi İstanbul'da toplantı yaptıklarını söyledi.

Gezi olayları sebebiyle tutuklanan Aziz Aydoğdu'nun annesi Elif Aydoğdu, çocuğunun masum olduğunu savundu. "Gözyaşına dayanamıyorum, suçunun ne olduğunu bilmiyorum." diyen Aydoğdu, "Suçsuz ve sebepsiz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Adalet bize ses versin. Biz de insanca yaşamak istiyoruz çocuklarımızla beraber. Çocuklarımız bir şey yapmadılar. Hayırlı bir haber verilsin." dedi.

Konuşurken gözyaşlarını tutamayan anne Elif Aydoğdu, şöyle devam etti: "Bu kadar zalimlik yapmasınlar. Biz de anneyiz, ciğerimiz yanıyor. Kendine bak, bizi düşün Erdoğan. Okuma yazmam yok ki gidip geleyim. Bir yaşında babasını kaybetti, tek başına büyüttüm. Benim ciğerim yandı, senin de ciğerin yansın."

İmran Aydın'ın babası ise çocuğunun üniversite son sınıfta gazetecilikte okuduğunu belirterek, "Gezi olaylarından dolayı basınla ilgili bir şey duymak istemiyor. Sınava girip başka bir bölüme geçmek istiyor. Evde bulunan bir maskeyle suçlanıyor." şeklinde konuştu.

Çağrı Aydoğan'ın babası İdris Aydoğan da "Kötü şartlarda yaşamakta çocuklarımız. Çok kötü bir yaşantı görüyoruz. 18 Haziran'da tutuklandığında cerrahi müdahalesi vardı. 5 ay sonra ancak müdahale yaptırabildik. Zor durumdayız. Hiç olmazsa sesimiz duyulsun istiyoruz. Suçsuz yere duruyorlar. İddianeme hazırlanmadı, orada duruyorlar." ifadelerini kullandı.

Mustafa Gümüş ise Gezi olaylarının faşist 80 cuntasının sonuçları olduğunu savundu. Onu devam ettirmek isteyen zihniyetin binlerce insanı cezaevlerinde tutmak istediğini ileri süren Gümüş, "Başbakan bunların günahını çekecek misiniz?" diye sordu. CİHAN

Yorumlar