'Geri göndereceğim diyen vicdan yoksunu...'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Mardin İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Geri göndereceğim diyen vicdan yoksunu...'

"Kadına uzanan eller kırılsın" sloganı sonrası Ahmet Davutoğlu'da en anlamlı slogan diyerek kendisi de tıpkı sloganı tekrarladı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Kadınlar gününde tüm Türkiye'ye ses verelim. Kadına karşı şiddete omuz omuza vermeye hazır mısınız? Hükümetimizin aldığı tedbirlere destek vermeye hazır mısınız? Annelerimize giderek ellerini ve ayaklarını öpmeye hazır mısınız? Ne olursa olsun bir an dahi eşlerinize bir fiske vurmama hakkında söz veriyor musunuz? Sadece muhabbetle konuşmak için destek veriyor musunuz? Çocuklarımıza sırf muhabbetle işlem etmeye, sırf kalp dili ile konuşmaya hazır mısınız?

- Gece eve gittiğimde, kaçta gidersem gideyim. çocuklarımın alnında öperim. Çocuklarımın yaşı kaç olursa olsun. Çocuklarınızı bağrınıza basın.

- Kadınlarımıza sesleniyorum. Bu yeni döneme, bu silahsız döneme, çözüm sürecine sahip çıkınız. En fazla aşırı sahip çıkan kadınlarımız olsun. Cumartesi günü yapılan silahların terki izahatsını fazla aşırı ciddi buluyoruz. Bir daha annelerin yüreğine acı düşmesin diye sürece sahip çıkacaksınız değil mi?

- Çözüm süreci Ortadoğu'nun en kocaman sulh habercisidir. Bu topraklarda bir daha nefret ve şiddet dili olmasın diye gece gündüz çalışacağız. Sizler de bizim umudumuzsunuz. Ey Mardinliler bu süreci yeşertmeye, kalıcı kardeşliğe çevirmek için hazır mısınız? 7 Haziran'da bir demokrasi destanı için hazır mısınız?

- Sayın Kılıçdaroğlu'na bir mesaj daha yollamak istiyorum. Suriyelileri art göndereceğim diyen vicdan yoksunu mevcut ya. Şimdi Türkiye'de demokrasi savunmasına geçmiş. Şimdi Türkiye'deki partilerin kapatılması konusu var. Sabah söyledim. Biz kapatma badirelerini fazla aşırı atlattık. Partilerin sırf kamu nedeni ile açıldığını gene kamu nedeni ile kapatıldığını biliriz. Kapatılmaya asla rıza göstermeyiz. 2010 referandumunda partilerin kapatılmasını tam olarak kaldıralım derken, tamamı karşı çıkıyordu. Madem 5 sene sonra aklınız başınıza geldi. O süre bunu değerlendirelim. Gelin yarın bu parti kapatma dönemini tarihe gömelim.

- Vatan size emanet, sandık size emanet. Sandığınıza sahip çıkarsanız vatana sahip çıkarsınız. Bir takım baskılar oyunlar olabilir. Dik durun. Sandığa sahip çıkacak mısınız? Türkiye'nin kaderine sahip çıkacak mısınız? Bizim sizden beklediğimiz fedakarlık budur. Allah uçurum ve yardımcımız olsun. Allah'a emanet olun...

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar