Genel Kurul'da oy kavgası

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP’nin İstanbul’da oylarının düştüğünü ve dördüncü parti olduğunu söyleyince tansiyon yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Genel Kurul'da oy kavgası

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP’nin İstanbul’da oylarının düştüğünü ve dördüncü parti olduğunu söyleyince tansiyon yükseldi. Ard arda söz alan milletvekilleri arasında bir süre tartışma devam etti. Genel Kurul'da tansiyon düşmeyince oturuma 10 dakika ara verildi.

TBMM Genel Kurulu’nda MİT kanun teklifi ile ilgili görüşmeler devam ederken, iktidar ve muhalefet arasında 30 Mart yerel seçim sonuçlarıyla ilgili tartışma çıktı. AK Partili Elitaş, MHP’nin İstanbul’daki oy oranına dikkat çekince MHP’liler tepki gösterdi. Tartışmaya daha sonra CHP’li Muharrem İnce de dahil oldu. İnce de AK Partili Elitaş’a tepki gösterdi. MHP’li Yusuf Halaçoğlu ve Celal Adan da söz alarak 17 Aralık sonrasını hatırlatarak iktidarı eleştirdi. Bunun üzerine Elitaş söz alarak halkın muhalefete sandıkta tokat attığını söyledi. Tartışmalar bitmeyince Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı söz istemeye devam edenlere tepki gösterdi. Gündeme geçemediklerini belirten Bahçekapılı, gündemin seçim sonuçları olmadığını hatırlattı. Karşılıklı sataşmalar bitmeyince Bahçekapılı oturuma 10 dakika ara verdi.
CİHAN

Yorumlar