Genel Kurul karıştı tekmeler yumruklar havada uçuştu

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda başkanlık divanı önünde iktidar ve muhalefet milletvekilleri birbirine girdi.

Google Haberlere Abone ol
Genel Kurul karıştı tekmeler yumruklar havada uçuştu

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda başkanlık divanı önünde iktidar ve muhalefet milletvekilleri birbirine girdi. Tekmelerin ve yumrukların havada uçuştuğu kavgada burnu kanayanlar oldu.

TBMM Genel Kurulu’nda HSYK kanun teklifinde yer alan maddelerin görüşülmesine devam ediliyor. Görüşmeler gergin geçiyor. CHP Milletvekili Bülent Tezcan konuşma yaptığı sırada Başbakan için ‘diktatör’ ifadesini kullandı. AK Parti sıralarından Tezcan’a tepki geldi. Süre bittiği için, Tezcan konuştuğu sırada mikrofon otomatik olarak kapandı. Mikrofon kapanmasına rağmen konuşmasına devam eden Tezcan’a AK Parti sıralarından tepki gösterilmeye başlandı. Bu sırada Sadık Yakut birleşime ara verdi. Ara verildiği sırada iktidar ve muhalefet milletvekilleri Tezcan’ın bulunduğu yer olan başkanlık divanı önünde toplanmaya başladı. Sözlü tartışmalar biranda yumruklu kavgaya dönüştü. Kavgaya diğer milletvekilleri de dahil olunca, onlarca vekil bir anda kendisini kavganın içinde buldu. Tekmelerin yumrukların havada uçuştuğu kavgada bazı milletvekillerinin burnunun kanadığı gözlendi.

Meclis’teki gerginlik sürüyor.
CİHAN

Yorumlar