Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: PKK, eli kanlı bir terör örgütüdür

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçe görüşmelerinin 12'nci turunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Öze.

Google Haberlere Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: PKK, eli kanlı bir terör örgütüdür

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçe görüşmelerinin 12'nci turunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun bütçe ve kesin hesapları ile gelir bütçesi yer alıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, PKK'nın bir terör örgütü olduğunu belirterek, "PKK, eli kanlı bir terör örgütüdür. PKK'nın amacı ve hedefleri herkes tarafından bilinmektedir. Ülkemizin birliğine, milletimizin dirliğine kasteden bir terör örgütüdür. Otuz yıllık terörle mücadele tarihimiz boyunca çoğu asker, polis ve korucu olmak üzere 40 bin canın son bulmasına neden olan bir terör örgütüdür. Türkiye'de bir çözüm sürecinin varlığı, demokrasi ve hukuk içerisinde terör meselesine çözüm bulma arayışı ve çabası PKK'nın terörist faaliyetlerini hoş görme ya da meşrulaştırma aracı olarak kullanılamaz, buna müsaade etmemiz de bizden beklenemez." dedi.

Bu sözler üzerine, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Sen bu zihniyetle barış sürecini ağzına bile alma!" karşılığını verdi. Kılıç, devamla "Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Arnavutuyla tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet olarak geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da omuz omuza yaşamaya devam edeceğiz. Kardeşiz, Türküyle, Kürdüyle kardeşiz. Türkler, Cumhuriyet'in anayasal ve eşit yurttaşları olduğu gibi Kürtler de Cumhuriyet'in anayasal ve eşit yurttaşlarıdır. Mühim olan anayasa temelinde eşitliğimizi kabul edebilmek ve topyekûn tek millet olduğumuz hep birlikte idrak edebilmek, telaffuz edebilmektir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar