Gazetecileri AK Parti akredite edecek

Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya İl Başkanlığı'ndan basın kuruluşlarına geçilen yazıda, 15 Mart Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya mitingini takip edecek sarı basın kartı olmayan gazetecilerden akreditasyon işlemi için gerekli bilg.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecileri AK Parti akredite edecek

Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya İl Başkanlığı'ndan basın kuruluşlarına geçilen yazıda, 15 Mart Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya mitingini takip edecek sarı basın kartı olmayan gazetecilerden akreditasyon işlemi için gerekli bilgileri içeren yazıyı partiye göndermeleri istendi.

Başbakan Erdoğan'ın yurt gezilerini ve mitinglerini takip etmek isteyen gazeteciler o il valiliğinin basın ve halkla ilişkiler müdürlüğüne müracaat ederek akredite ediliyor. Yıllardır devam eden bu uygulamada ilk kez değişikliğe gidildi. Antalya'da, sarı basın kartı olmayan gazetecilerin bu kez akredite edilmeyeceği duyuruldu. Dün, Antalya Valiliği'nden basın kuruluşlarına gönderilen yazıda, 15 Mart Cumartesi günü Antalya'da miting yapacak Başbakan'ı takip etmek isteyen gazetecilerden sadece sarı basın kartı bulunanların akredite edileceği duyuruldu. Valilik yetkilileri sarı basın kartına sahip olmayan gazetecilerin akredite edilmeme kararının Başbakanlığa ait olduğunu söyledi.

Bugün ise AK Parti Antalya İl Başkanlığı'ndan geçilen yazıda sarı basın kartı olmayan gazetecilerden Başbakan'ın mitingini takip etmek isteyen gazetecilerin akreditasyon işlemi için kendilerine başvurması istendi. AK Parti İl Başkanlığı'ndan basın kuruluşlarına geçilen o yazıda şu ifadeler yer aldı: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Mart 2014 Cumartesi günü gerçekleştireceği Antalya mitingini takip etmek isteyen ve sarı basın kartı olmayan basın mensuplarının en geç 13 Mart 2014 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar kurum adı, kişi adı, görevi ve TC kimlik numarasının bulunduğu yazıyı tarafımıza iletmeleri önemle duyurulur."
CİHAN

Yorumlar