"Gayri milli demek Ergenekon ağzıyla konuşmaktan başka birşey değildir"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, hükümetin Anayasa Mahkemesi'nin HSYK kanunuyla ilgili verdiği kısmi red kararıyla ilgili tutumunu eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
"Gayri milli demek Ergenekon ağzıyla konuşmaktan başka birşey değildir"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, hükümetin Anayasa Mahkemesi'nin HSYK kanunuyla ilgili verdiği kısmi red kararıyla ilgili tutumunu eleştirdi. Gayri milli demenin Ergenekon ağzıyla konuşmaktan başka birşey olmadığını vurgulayan Kürkçü, ""Helal olsun. Bu bozma kararlarını onaylıyoruz, destek veriyoruz. Eninde sonunda hükümete sınırlarını hatırlatacak bir güce ihtiyaç var." dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Meclis Grup toplantısında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü konuştu. Konuşmasına Kürtçe selamlamayla başlayan Kürkçü, yerel seçimlerde partilerinin ispatı vücut etmesinin varolduğunu kaydetti. Urla, Fethiye, Aksaray'da partilerine yönelik saldırılar yapıldığını dile getiren Kürkçü, herkese inat seçim sonuçlarında varolduklarını ve varolmaya devam edeceklerini ifade etti.

Ülkenin sorununun Cumhurbaşkanlığı koltuğuna kimin oturacağı veya paralel devlet gibi suni gündemler olmadığını dile getiren Kürkçü, karakol inşaatları, sınırdaki asker sayısının artırılmasının gerginliği artırdığını belirterek bunların çözüm isteyen hükümetin davranışı olamayacağını söyledi. Çözüm isteyen hükümetin yasal adımlarla halkın karşısına çıkması gerektiğini dile getiren Kürkçü, Hakkari Valisi'nin tutumunun çözüm sürecine zarar verdiğini savundu.

Paralel devlet yalanlarından bıktıklarını belirten Kürkçü, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararların hükümet tarafından eleştirildiğini hatırlatarak Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararlar sebebiyle havaya uçurulmaya çalışıldığını vurguladı. Hükümetin bu kararları toplumsal mutabakat için bir fırsat görmesi gerektiğini anlatan Kürkçü, mahkeme kararlarına gayri milli demenin ise Ergenekon ağzıyla konuşmaktan başka birşey olmadığına dikkat çekti. Ergenekon ile hükümetin şimdi ağız ağıza olduğunu belirten Kürkçü, "Ergenekon ile kucak kucağıdırlar. Kutlarım ama burdan barış doğmaz." diye konuştu.

MİT, HSYK ve sosyal medya kanunlarına karşı olduklarının altını çizen Kürkçü, "Helal olsun. Bu bozma kararlarını onaylıyoruz, destek veriyoruz. Eninde sonunda hükümete sınırlarını hatırlatacak bir güce ihtiyaç var. Daha çok demokrasiyi güvence altına almak için sadece Anayasa Mahkemesi değil diğer yargıçlar ile bütün güç ve unsurların aynı şekilde seslerini çıkarmalarını isteriz." şeklinde konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın taleplerinin boğulmaya çalışıldığını savunan Kürkçü, "Kışanak ve Amed halkının yanındayız. Onların talepleri bizim taleplerimizdir." dedi. Petrol payının zaten Amed'in olduğunu belirten Kürkçü, bu taleplerin diğer iller için de geçerli olduğunu ifade etti, özerk yapıyı savundu.

İstanbul Valiliği'nin verdiği Taksim kararını eleştiren Kürkçü, "Yenikapı'ya gidilecek deniyor. Niçin; balıklarla miting yapmaya. Yok öyle. Taksim ile ilgili kararı gözden geçirin." şeklinde konuştu. 1 Mayıs'ta Türkiye'nin, İstanbul'un gerilmesi istenmiyorsa orada tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar