GAP eylem planı açıklandı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin'de GAP Eylem Planı'nı açıkladı

Google Haberlere Abone ol
GAP eylem planı açıklandı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "GAP bölgesi yatırımlarının yekün halk maliyetleri içindeki payı 2002'de yüzde 5'ti. Bizim çağda bu yüzde 10,5'e çıktı. Burada da durmayacağız. İkinci eylem çağında de takribî 26,7 milyar lira halk yatırımı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni GAP Eylem Planı ile var yatırımların tamamlayacağını belirten Başbakan Davutoğlu, "Yenilikçi, ekonomik ve toplumsal gelişimi hızlandırıcı, istihdam arttırıcı, üretim odaklı, insani kalkınmayı teşvik eden yeni politikalar ortaya koyacağız" dedi.

GAP Eylem Planı 2014-2018 açıklandı 

Kalkınma Bakanlığınca hazırlanmakta olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı (2014-2018) açıklandı. 

Planlı zamanın başlangıcından bu yana bölgesel ve mahalli kalkınmanın hızlandırılması, sürdürülebilir dengeli bir gelişmenin sağlanması ve tüm yerlerin milli kalkınmaya katkılarının artırılması için bölgesel büyüme planları hazırlanarak uygulamaya konulduğu belirtilen Planda, son yıllardaki uygulamalar neticesinde bölgesel büyüme dalında ciddi ilerlemeler kaydedildiği anlatım edildi.

İnsanı gaye sektör projeler

Yeni Eylem Planı'nın, yatırımlarla alanda doğan potansiyeli ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimin hızlandırılması anlamında tam şekilde kullanmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve GAP'ı daha ileriye taşımak amacıyla hazırlandığı belirtilen planda, "insanı gaye alan, yenilikçi, sürdürülebilir, gelir eşitsizliğini giderici, dezavantajlı alanları ve grupları önceleyen ve yaşanabilir mekanlar yapan plan ve programlara yer verildiği" anlatım edildi. 

Temel hedefler arasında bölgesel gelişmeye ivme kazandıracak, eğitimli ve nitelikli insan gücüne dayalı, istihdamı artıran, bitkisel kaynakları, kültürel mirası ve çevreyi koruyan, teknolojik olup bitenleri ön plana alan, sulama, ulaşım ve endüstri altyapısının tamamlanmasını amaçlayan plan ve programlar bulunduğu belirtilen planda, hayat kalitesi yüksek yerleşimlerin oluşturulmasına yönelik eylemleri kapsayan "Şehirlerde Yaşanabilirliğin Artırılması"nın yeni bir eksen şekilde bulunduğu bildirildi. 

"Temel misyon, GAP kalkınma sürecini sürdürülebilir kılmak"

GAP Eylem Planı'nın esas amacının, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ekonomik büyüme, sosyal büyüme ve istihdam yükselişı sağlayarak vatandaşların refah seviyesini artırmak, hayat standardını yükseltmek, rahatlık ve mutluluğunu sağlamak bulunduğu belirtilen plan metninde, bu hedefe ulaşırken, insan odaklılık, katılımcılık, kapsayıcılık, adisyon verebilirlik ve şeffaflık ilkelerinin esas alınacağı vurgulandı. 

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar