Galip Ensarioğlu: Derin PKK iş başında

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Erdoğan'ı hedef alan sözlerini şöyle yorumladı:

Google Haberlere Abone ol
Galip Ensarioğlu: Derin PKK iş başında

Çözüm sürecinde hareketli günler yaşanırken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “HDP’nin misyonu ‘Erdoğan’a muhalefet etmiyorsunuz’ diyen CHP seçmenini ve sol kesimi yanına çekip, barajı aşmaktır. Çözüm sürecini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı unutulmamalı” dedi.

Çözüm Süreci’ndeki söylemler giderek sertleşirken, gayeye Cumhurbaşkanı’nın konulmasının çözümün ruhuna marjinal olduğunu belirten Ensarioğlu, HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Erdoğan’ı misyon sektör sözlerini şöyle yorumladı: “Cumhurbaşkanımız, Çözüm Süreci’ni başlatan kişidir. Aynı sürede çözüm süreci bundan sonra bir ülke projesidir. Devletin başı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Demirtaş’ın, sözleri yalnızca seçime dönüktür. Bu da çözüm sürecinin ruhuna uymuyor. Barajı aşmanın tek koşulunu Erdoğan’a vurmak şekilde görmek doğru bir politika değil. Çözüm süreci meselesi için samimiysek, bunu seçime heba etmemeliyiz. İnsanların ölmesine neden olacak konulardan kaçınmalıyız.”

Provakasyon peşindeler

PKK’da bir kesimin, HDP’nin barajı aşmasının kendi varlıklarını tehlikeye atacağını düşündüğünü, bu sebeple de silahı bırakmama bahanesi için fiil düşündüğünü belirten Ensarioğlu, “Derin PKK, provakasyon yapıp HDP’nin barajı aşmamasını istiyor. Çünkü arbede olursa HDP, Batı’dan oy alamayacak, barajı aşamayacak. Oysa HDP barajı aşarsa canlı olacak, PKK’nın etkisi azalacak. PKK da bunu gördüğü için bir takım unsurları ‘Silahın meşruiyeti kalmaz. Güç onlara geçer’ diyor. HDP’nin barajı aşamaması mecburiyetinde ‘Bakın hakları savunmak için silah gerekli. Çünkü ülke politika yapmaya olanak vermiyor. Silah bırakmamakta haklıymışız’ diyecekler. Bu sebeple Dağlıca’da bir takım denemeler yapıldı” diye konuştu. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar