Fitch'in Türkiye korkusu

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye analisti Rawkins, Türkiye'nin gündeminde olan Başkanlık sistemine ilişkin izahat yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Fitch'in Türkiye korkusu

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye analisti Paul Rawkins Türkiye'nin İdare sistemiyle ilgili izahatlarda bulundu. Rawkins, Financial Times’a verdiği röportajda, Türk Lirası’nda yaşanan kıymet kaybının artan politik risklere bağlı olduğunu anlatım etti.
 
“Çok sayıda yatırımcı siyasi riskler meselesinde endişeli” diyen Rawkins, tasa kaynağının 7 Haziran’daki umumi seçimler değil, seçimlerin peşinden oluşacak politik tabloya dair olduğunu vurguladı. 

BAŞKANLIK SİSTEMİ KORKUTUYOR 

Rawkins, “Siyasi düzen başkanlık modeline mi dönüşecek? Politikalar daha öngörülemez mi olacak? Merkez Bankası daha çok baskı altında kalır mı? bunun şeklinde sorular soruluyor” dedi. “Başkanlık sistemine geçiş olursa geliştirilen politikaların güvenilirliği meselesinde riskler artabilir. Hukukun üstünlüğü ilkesinin ziyan görmesi riskleri de fazlalaşır. Kurumlar üstünde de daha fazla risk oluşur” diyen Rawkins, gene de Türkiye’nin ekonomik görünümünün Rusya yahut Brezilya bunun şeklinde iri gelişen ülkelerden daha iyi olduğunun da altını çizdi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar