Fırat Kalkanı Harekâtı'nda son durum

Harekat kapsamında, bugün DAEŞ unsurlarının karargah olarak kullandığı 3 bina ve DAEŞ'e ait bir silahlı araç imha edildi. Kantara, Eş Şehid, El Humran ve Taşlıhüyük meskun mahallerinde kontrol sağlandı

Google Haberlere Abone ol
Fırat Kalkanı Harekâtı'nda son durum
Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, bugün DAEŞ unsurlarının karargah olarak kullandığı 3 bina ve DAEŞ'e ait bir silahlı aracın hava harekatıyla imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), DAEŞ başta olmak, üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdürüldüğü, Suriye sınır hattında gerekli emniyet tedbirleri alınarak, saat 11.00'den itibaren iki koldan ilerlenerek, 4 meskun mahalde (Kantara, Eş Şehid, El Humran ve Taşlıhüyük) kontrolün sağlandığı belirtildi.

Harekatın 16'ncı gününde ateş destek vasıtaları tarafından harekat sahasında bulunan 12 DAEŞ hedefine toplam 51 Fırtına mermisi atıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Harekatın başlangıcından bugüne kadar toplam 457 hedefe 2 bin 32 atım yapılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, 11.11-11.15 saatleri arasında, Kantara güneyinde tespit edilen DEAŞ'a yönelik 3 hava harekatı icra edilmiş ve DEAŞ unsurlarının karargah olarak kullandığı 3 bina imha edilmiştir. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından, Yahmul (Zeytinlik) bölgesinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik hava harekatında örgüte ait bir silahlı araç imha edilmiştir. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Muhalifler ve harekata destek sağlayan unsurlarımızda gün içerisinde harekatı olumsuz etkileyecek bir kayıp ve zayiat meydana gelmemiştir."

Açıklamada, "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir." ifadesine yer verildi.

IŞİD ÖSO'YA BOMBALI ARAÇLA SALDIRDI

Gaziantep’in Karkamış İlçesi’nin karşısında olan Suriye’nin Cerablus’ta TSK’nın 'Fırat Kalkanı’ harekatıyla desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçlerine, terör örgütü IŞİDmensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan ÖSO üyesi 12 kişi, Gaziantep ve Nizip’teki hastanelerde tedaviye alındı.

24 Ağustos’ta Karkamış’ın karşısında bulunan Suriye’nin Halep kentinin Carablus İlçesi’nde başlatılan 'Fırat Kalkanı’ harekatıyla desteklenen ÖSO güçleri, IŞİDmilitanları ile çatışarak ilçenin batısına ilerleyişini sürdürüyor.

Bugün öğleden sonra Cerablus’un 10 kilometre güney batısında yer alan Kandariyah Köyü yakınlarında ÖSO güçlerine terör örgütü IŞİD'li teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

İlk belirlemelere göre 5 ÖSO üyesinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan 12 ÖSO üyesi araçlarla Karkamış Sınır Kapısı’na getirildi. Burada hazır bekletilen ambulanslara taşınan ÖSO üyelerinden 7’si Nizip, 5’i ise Gaziantep’e getirilerek tedaviye alındı.

Yorumlar